ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ငါးရံ႕ - ၂၅ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ - ငါးဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးဥ
ငံျပာရည္ - စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ေလးေတာင့္
ေကာ္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ေရြးႀကီး သံုးေစ့စာ
ပဲမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ငါးၫြန္႔
သံပရာသီး - ႏွစ္လံုး
မုန္လာနီ - ႏွစ္ဥ
ဆား - သင့္႐ံု
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ငါးသည္ အစိတ္သားေကာင္တစ္ေကာင္ျဖစ္ရေပမည္။ ၎ကို ေခါင္းဖယ္ၿပီး အေရခံြ ဆုတ္မည္။ အသားကို ပါးႏိုင္သမွ် ပါးပါးလႊာယူကာ သံပရာရည္၊ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိ႕မႈန္႔ထည့္၍ နာနာနယ္ရမည္။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ေဇာက္တြင္ ထည့္သိပ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး တစ္ဝက္ဖယ္ထားေလ။
တစ္ဝက္ကို ဆီခ်က္ခ်က္ေလ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ကန္႔လန္႔လွီးေလ။ ပါးႏိုင္သမွ်ပါးပါေစ။ ပင္စိမ္းပင္ကို ေကာင္းစြာေဆးေၾကာၿပီးေနာက္ အရြက္ႏွင့္ အၫြန္႔ကို ႏုႏုလွီးထားေလ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ေစြေစြပါးပါးလွီးထားေလ။
အသုပ္တြင္ထည့္ရန္ ပစၥည္းမ်ားအသင့္ျဖစ္ခ်ိန္တြင္ ငါးႏွင့္ အသုပ္ဖက္ပစၥည္းမ်ား ေရာနယ္၍ သုပ္မည္။ ဆီႏွင့္ ငံျပာရည္မွာ အတိအက်မဟုတ္ေပ။ လိုလွ်င္ တိုးႏိုင္ေပသည္။
Ref : The Flower News
ငါးရံ႕ - ၂၅ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ - ငါးဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးဥ
ငံျပာရည္ - စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ေလးေတာင့္
ေကာ္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ေရြးႀကီး သံုးေစ့စာ
ပဲမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ငါးၫြန္႔
သံပရာသီး - ႏွစ္လံုး
မုန္လာနီ - ႏွစ္ဥ
ဆား - သင့္႐ံု
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ငါးသည္ အစိတ္သားေကာင္တစ္ေကာင္ျဖစ္ရေပမည္။ ၎ကို ေခါင္းဖယ္ၿပီး အေရခံြ ဆုတ္မည္။ အသားကို ပါးႏိုင္သမွ် ပါးပါးလႊာယူကာ သံပရာရည္၊ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိ႕မႈန္႔ထည့္၍ နာနာနယ္ရမည္။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ေဇာက္တြင္ ထည့္သိပ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး တစ္ဝက္ဖယ္ထားေလ။
တစ္ဝက္ကို ဆီခ်က္ခ်က္ေလ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ကန္႔လန္႔လွီးေလ။ ပါးႏိုင္သမွ်ပါးပါေစ။ ပင္စိမ္းပင္ကို ေကာင္းစြာေဆးေၾကာၿပီးေနာက္ အရြက္ႏွင့္ အၫြန္႔ကို ႏုႏုလွီးထားေလ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ေစြေစြပါးပါးလွီးထားေလ။
အသုပ္တြင္ထည့္ရန္ ပစၥည္းမ်ားအသင့္ျဖစ္ခ်ိန္တြင္ ငါးႏွင့္ အသုပ္ဖက္ပစၥည္းမ်ား ေရာနယ္၍ သုပ္မည္။ ဆီႏွင့္ ငံျပာရည္မွာ အတိအက်မဟုတ္ေပ။ လိုလွ်င္ တိုးႏိုင္ေပသည္။
Ref : The Flower News
0 comments:
Post a Comment