www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Saturday, May 18, 2013

ကဏန္းမဆလာဟင္း

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကဏန္း - ၄ ေကာင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ
မန္က်ည္းေရ
ဆား
နႏြင္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔
မဆလာ
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ခြာၿပီးသား ကဏန္းေလးေကာင္ကို လက္ေတြျဖဳတ္၊ ေက်ာကုန္းေပၚက ေဖာ့ဖတ္ေတြခြာ၊ ဗိုက္ေအာက္အေနာက္နားက ဖိုမခဲြတဲ့ အဖတ္ေတြခြာထုတ္ ေရေဆး သန္႔စင္ထားပါ။ ေရေဆးၿပီးတဲ့အခါ ကဏန္းအလံုးႀကီးခဲ့ရင္ ကပ္ေၾကးနဲ႔ အလယ္ေခါင္ကေန ႏွစ္ျခမ္းျဖစ္ေအာင္ ညႇပ္လုိက္ပါမယ္။ ခုနျဖဳတ္ထားတဲ့ လက္ေတြထဲက ေရွ႕က ကဏန္းလက္မႀကီးေတြကို ျပဳတ္ၿပီး အသားႏႊင္ထားပါမယ္။ ခုန ေရေဆးထားတဲ့ ကဏန္းလံုးေတြကို ဆား၊ နႏြင္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တုိ႔နဲ႔ နယ္ထားေပးပါ။
ဟင္းစခ်က္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းကို အရင္ဆီသတ္ၿပီး ႏႊင္ထားတဲ့ ကဏန္း လက္မသားေတြ ထည့္လိုက္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ ကဏန္းလံုးေတြထည့္ၿပီး ပံုမွန္ ငါးဟင္းေတြ ခ်က္သလုိပဲ ေမႊေပးပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္၊ ခဏအုပ္ထားၿပီး ေရဆူ လာတဲ့အခါ မန္က်ည္းေရေလးနည္းနည္းထည့္ေပးပါ။ ေရနဲ႔ခ်က္မွာမုိ႔ အေရကို အရသာ ရိွၿပီး ျဖစ္ေအာင္ အသားျပဳတ္ထည့္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ မန္က်ည္းေရထည့္ၿပီး ေရဆူ လာရင္ေတာ့ မဆလာေလးအုပ္ၿပီး ခ်လုိက္လုိ႔ရပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္
ခြာၿပီးသား ကဏန္းကိုပဲဝယ္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ လတ္ဆတ္တဲ့ ကဏန္းျဖစ္ဖုိ႔ေတာ့ အေရးႀကီးပါတယ္။ အခန္႔မသင့္ရင္ ဗိုက္နာတတ္တာ ကဏန္းမလတ္ဆတ္လုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref: 7 Day News

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္