ေလးေယာက္စာ
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
တန္ပူရာမွဳန္႔ထဲသို႔ၾကက္ဥႏွင္႔ေရကိုထဲ႔ကာပြလာတဲ႔ထိခေလာက္ေပးပါတယ္
ၾကက္သားကိုၿပားၿပားေလးေတြလွီးၿပီးဆား ဟင္းခတ္မွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔နယ္ကာဆယ္မိနစ္ေလက္ႏွပ္ထားပါမယ္
တန္ပူရာမွဳန္႔မုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲမွာၾကက္သားၿပားကိုႏွစ္ၿပီးလူးေပးပါမယ္
မီးအေနေတာ္နဲ႔အပူေပးထားတဲ႔ဆီပူပူမွာတစ္ၿပားခ်င္းဆီထဲ႔ၿပီးေၾကာ္ပါမယ္ ၾကက္ဥပါတဲ႔အတြက္သူ႔မုန္႔ႏွစ္ကပိုၿပီးပြပါတယ္
ႏွစ္ဖက္စလံုးက်က္ရင္ဆီစစ္ေပးပါမယ္ ဆီစစ္သြားရင္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလိုစားသံုးႏိူင္ပါၿပီ
by mmlazp
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ရင္ဘံုသား - ႏွစ္ဆယ္သား
- ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္းေလးဇြန္း
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း - ၇ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ - တစ္လံုး
by mmlazp
0 comments:
Post a Comment