www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Saturday, May 18, 2013

မုန္လာဥနီသုပ္

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
လတ္ဆတ္တဲ့ မုန္လာဥနီ - ၃ ဥ
ေျမပဲဆန္ - အနည္းငယ္
ပုစြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးတဲ့ မုန္လာဥနီေတြကို အေပၚယံ အညစ္အေၾကးေတြ ဖယ္ပစ္တဲ့ အေနနဲ႔ ထံုးစံအတိုင္း ဓားနဲ႔ျခစ္လိုက္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ စိန္ခလုတ္နဲ႔ အမွ်င္ေသးေသးနဲ႔ တိုတုိေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ပါမယ္။ အမွ်င္ေသးၿပီး မရွည္မွလည္း သုပ္တဲ့အခါ ႏူးႏူးည့ံညံ့နဲ႔ ေထြးေထြးေလး ျဖစ္ေနေစမွာပါ။
မုန္လာဥနီေတြ ျခစ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ သံုးလံုးေလာက္ကို ေမႊးၿပီး ရဲေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို သပ္သပ္ဖယ္ထားၿပီး ခုနျခစ္ထားတဲ့ မုန္လာဥနီထဲကို ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီခ်က္ေလး နည္းနည္း စမ္းေပးပါ။ ပဲဆီသန္႔ဆီခ်က္နံ႔ေလး သင္း႐ံုပဲထည့္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ၿပီးေတာ့ အသင့္ေထာင္းထားတဲ့ ေျမပဲဆန္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ပုစြန္ေျခာက္တို႔ကို ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္အနည္းငယ္နဲ႔ ဆားလည္း ထည့္ပါမယ္။ သက္သတ္လြတ္စားခ်င္တဲ့ သူေတြကေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ ငံျပာရည္ကို ေရွာင္ၿပီး သုပ္လို႔ရပါတယ္။
အားလံုးထည့္ၿပီးသြားလို႔ သံပရာသီးႏွစ္စိပ္ေလာက္ညႇစ္ၿပီး နယ္ဖတ္၊ အရသာ ျမည္းၾကည့္ၿပီး အေနေတာ္ပဲဆိုရင္ေတာ့ အေပၚယံကေန ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြကို ျဖဴးေပးလိုက္႐ံုပါပဲ။
Ref : 7 Day News

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္