ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ
ခ်င္း
ၾကက္သားမႈန္႔
နႏြင္းမႈန္႔
ဆား
ျပဳပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကို သန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးပါ။ ၿပီးရင္ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္တို႔နဲ႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ၿပီး အရသာသြင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးနႏြင္းနဲ႔ နယ္ၿပီး ဆီပူပူမွာေၾကာ္ပါ။ ႂကြပ္ရြလာရင္ ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္းျပားထဲ ထည့္ဖယ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ အရသာသြင္းထားတဲ့ ၾကက္သားကို မီးေအးေအးနဲ႔ ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။ ေၾကာ္ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ႔ ခ်င္းကို ပါးပါးလွီး ေတာက္ေတာက္ စဥ္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို ေျခၿပီးထည့္ပါ။ ၾကက္သားေၾကာ္ထည့္ပါ။ အရသာအေပါ့ အငန္နဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီျပန္လာရင္ ဟင္းအိုးကိုခ်လို႔ ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
ၾကက္သား
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ
ခ်င္း
ၾကက္သားမႈန္႔
နႏြင္းမႈန္႔
ဆား
ျပဳပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကို သန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးပါ။ ၿပီးရင္ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္တို႔နဲ႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ၿပီး အရသာသြင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးနႏြင္းနဲ႔ နယ္ၿပီး ဆီပူပူမွာေၾကာ္ပါ။ ႂကြပ္ရြလာရင္ ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္းျပားထဲ ထည့္ဖယ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ အရသာသြင္းထားတဲ့ ၾကက္သားကို မီးေအးေအးနဲ႔ ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။ ေၾကာ္ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ႔ ခ်င္းကို ပါးပါးလွီး ေတာက္ေတာက္ စဥ္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို ေျခၿပီးထည့္ပါ။ ၾကက္သားေၾကာ္ထည့္ပါ။ အရသာအေပါ့ အငန္နဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီျပန္လာရင္ ဟင္းအိုးကိုခ်လို႔ ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
0 comments:
Post a Comment