www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Saturday, May 18, 2013

ေမာ္လၿမိဳင္ၾကက္ေၾကာ္ႏွပ္

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ
ခ်င္း
ၾကက္သားမႈန္႔
နႏြင္းမႈန္႔
ဆား
ျပဳပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကို သန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးပါ။ ၿပီးရင္ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္တို႔နဲ႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ၿပီး အရသာသြင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးနႏြင္းနဲ႔ နယ္ၿပီး ဆီပူပူမွာေၾကာ္ပါ။ ႂကြပ္ရြလာရင္ ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္းျပားထဲ ထည့္ဖယ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ အရသာသြင္းထားတဲ့ ၾကက္သားကို မီးေအးေအးနဲ႔ ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။ ေၾကာ္ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ႔ ခ်င္းကို ပါးပါးလွီး ေတာက္ေတာက္ စဥ္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို ေျခၿပီးထည့္ပါ။ ၾကက္သားေၾကာ္ထည့္ပါ။ အရသာအေပါ့ အငန္နဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီျပန္လာရင္ ဟင္းအိုးကိုခ်လို႔ ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္