ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
စကြစ္ကိုင္ၿပီးသား - ၂၇ က်ပ္သား (တစ္ကီလို)
ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - စားပဲြသံုးဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ႏွစ္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
ႏွမ္းဆီေမႊး - စားပဲြသံုးဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
စကြစ္မ်ားကို အေရခံြခြာ ထက္ျခမ္းခဲြပါ။ ႏႈတ္သီးဖယ္၍ ႏွာေမာင္းမ်ားသာ အသံုးျပဳပါ။ အသားကို အထူတစ္မတ္ခန္႔လွီးျဖတ္၍ ဆားျဖင့္ နယ္ပါ။ စကြစ္ဆားနယ္မ်ားကို မ်ားမ်ားလုပ္ထား၍ အသီးအရြက္အခန္း(သို႔မဟုတ္) ေရခဲေသတၱာသီးႏွံထားအဆင့္တြင္ ရက္ေပါင္းမ်ားစြာ သိမ္းထားႏိုင္ပါတယ္။
အနည္းဆံုး တစ္ပတ္ၾကာရင္ ယင္းစကြစ္ဆားနယ္ကို လိုအပ္သမွ်ထုတ္၍ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းပါးပါး ေစာင္းေစာင္းလွီး၍ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္း၊ ႏွမ္းဆီေမႊးတို႔ျဖင့္ သုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။
ႏွမ္းေစ့ႀကိဳက္ရင္ ထည့္သံုးႏိုင္ပါေသးတယ္။ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား အေပၚမွာ ျဖဴးထည့္ေပးပါ။ သံပရာျခမ္းမ်ားလဲ ထည့္ေပးပါ။ ကင္းမြန္ဟာ အခ်ဥ္ဓာတ္ရထား၍ အခ်ဥ္မထည့္လဲ ရပါတယ္။
Ref : The Flower News
စကြစ္ကိုင္ၿပီးသား - ၂၇ က်ပ္သား (တစ္ကီလို)
ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - စားပဲြသံုးဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ႏွစ္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
ႏွမ္းဆီေမႊး - စားပဲြသံုးဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
စကြစ္မ်ားကို အေရခံြခြာ ထက္ျခမ္းခဲြပါ။ ႏႈတ္သီးဖယ္၍ ႏွာေမာင္းမ်ားသာ အသံုးျပဳပါ။ အသားကို အထူတစ္မတ္ခန္႔လွီးျဖတ္၍ ဆားျဖင့္ နယ္ပါ။ စကြစ္ဆားနယ္မ်ားကို မ်ားမ်ားလုပ္ထား၍ အသီးအရြက္အခန္း(သို႔မဟုတ္) ေရခဲေသတၱာသီးႏွံထားအဆင့္တြင္ ရက္ေပါင္းမ်ားစြာ သိမ္းထားႏိုင္ပါတယ္။
အနည္းဆံုး တစ္ပတ္ၾကာရင္ ယင္းစကြစ္ဆားနယ္ကို လိုအပ္သမွ်ထုတ္၍ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းပါးပါး ေစာင္းေစာင္းလွီး၍ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္း၊ ႏွမ္းဆီေမႊးတို႔ျဖင့္ သုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။
ႏွမ္းေစ့ႀကိဳက္ရင္ ထည့္သံုးႏိုင္ပါေသးတယ္။ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား အေပၚမွာ ျဖဴးထည့္ေပးပါ။ သံပရာျခမ္းမ်ားလဲ ထည့္ေပးပါ။ ကင္းမြန္ဟာ အခ်ဥ္ဓာတ္ရထား၍ အခ်ဥ္မထည့္လဲ ရပါတယ္။
Ref : The Flower News
0 comments:
Post a Comment