
ဆြီဒင္မွာ
ျပဳလုပ္ ခဲ့တဲ့ အႀကီးစား ေလ့လာမႈ တစ္ခု အရ အသားဓာတ္ အမ်ားႀကီးစားျခင္းဟာ
ႏွလံုးေသြး ေၾကာေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားမႈကို ျမင့္တက္ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။
အဲဒီေလ့လာမႈကို BMJ ဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။ ေလ့လာမႈမွာ အသက္ ၃၀ မွ ၄၉
ႏွစ္အတြင္းရွိ အမ်ိဳးသမီး ၄ ေသာင္းေက်ာ္ရဲ႕ အစား အစာထဲမွာ ကစီဓာတ္နဲ႔
အသားဓာတ္ အခ်ိဳးအစားကို ၁၅ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာ ခဲ့ရာ ကစီဓာတ္နဲ႔ အသားဓာတ္ အခ်ိဳး
အစား နည္းပါးသူ (တစ္နည္းအားျဖင့္ ကစီဓာတ္ ေလွ်ာ့စားၿပီး အသားဓာတ္
ပိုစားသူ) ေတြဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ေရာဂါမ်ား အထူးသျဖင့္ ႏွလံုးေသြး
ေၾကာက်ဥ္းေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္ျခင္း ပိုမိုျဖစ္ပြားေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရတယ္။
ဒီေလ့လာမႈနဲ႔ ဆင္တူတဲ့ ယခင္ ေလ့လာမႈေတြမွာလည္း ကစီဓာတ္ နည္းပါးစြာပါဝင္တဲ့
အစားအစာ Low Carbohydrate Diet က ႏွလံုးေသြး ေၾကာေရာဂါမ်ားျဖစ္ပြားမႈ
ျမင့္တက္ ေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရဖူးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သုေတသီေတြအႀကံျပဳ ထားတာက
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ ခ်လိုသူမ်ားဟာကစီဓာတ္ကိုနည္းပါးစြာ ေလွ်ာ့စားၿပီး
အသားဓာတ္ကို တိုးၿပီး စားၾကရာ အဲဒီလို လုပ္မယ့္အစား ကစီဓာတ္နဲ႔
အသားဓာတ္ပါဝင္မႈ အခ်ိဳးအစားကို ပံုမွန္အတိုင္းပဲစားၿပီး
ကာယေလ့က်င့္ခန္းကိုသာ ပိုမိုလုပ္ ေဆာင္သင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳထားပါ တယ္။
By Health Digest
0 comments:
Post a Comment