ငါးေၾကာ္လိေမၼာ္ရည္ဆမ္း
ဟင္းေလးနဲ႕ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အထူးအဆန္းေတာ႔မဟုတ္ပါဘူး။ ငါးနဲ႔
လိေမၼာ္ရည္ကို အဓိကအသံုးျပဳျပီး ခ်က္ထားတာပါ။ ငါးလိေမၼာ္ဆမ္းခ်က္ဖို႕
ဦးစြာငါးတစ္ေကာင္ကို ေရေဆး၊ ေၾကးထိုးျပီး အတံုးေလးမ်ား တုံးပါတယ္။
ငါးအတံုးမ်ားကို ဆား၊ ဟင္းခ်က္ဝိုင္၊ အသားမႈန္႕ တို႕နဲ႕နယ္ျပီး ၁၅မိနစ္ခန္႕
ထားလိုက္ပါတယ္။
အသင့္ျပင္ထားတဲ႕ ငါးမ်ား
ထို႕ေနာက္ ၾကက္ဥတစ္လံုး၊ အေၾကာ္မႈန္႕၊ ဂ်ဳံမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕ကို ေရာျပီး ေရျဖင္႕ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ကာ ဆားအနည္းငယ္ထည္႕ပါတယ္။
၄င္းအႏွစ္ျဖင္႕ ငါးမ်ားကို လူးကာ ေရႊဝါေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။
ငါးအသားေၾကာ္
ေၾကာ္ျပီးငါးမ်ားကို ဆီစစ္ျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါတယ္.. ျပီးေနာက္ ငါးေၾကာ္မ်ားေပၚကို ဆမ္းဖို႕လိေမၼာ္ေဆာစ္႕ကို ခ်က္ပါမယ္။
လိေမၼာ္ရည္ သင္႕ေတာ္သေလာက္ကို ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ လိေမၼာ္သီးမွ အရည္ညွစ္ယူျပီး ခ်က္ႏိုင္သလို ရယ္ဒီမိတ္ လိေမၼာ္ရည္ျဖင္႔လည္း ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဥနီ၊ ဖရံုသခြားသီး (Zucchini) တို႕ကို ဆီနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။
အသီးမ်ားထည္႔ျပီးေနာက္ လိေမၼာ္ရည္ကို အိုးထဲ ေလာင္းခ်လိုက္ပါတယ္။ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို အရည္ေဖ်ာ္ထည္႕ပါတယ္။
အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးရင္းမွာဘဲ ေကာ္မႈန္႕ပါတဲ႔အတြက္ အရည္ေတြ ခုလို ေျဖးေျဖးခ်င္း ပ်စ္လာပါတယ္။ ငရုပ္သီး၊ ဆား၊အသားမႈန္႕ စသည္ျဖင္႔ သင္႕ေတာ္သလို ထည္႕ပါတယ္.
လိေမၼာ္အႏွစ္မ်ားကို ငါးေၾကာ္မ်ားေပၚ ေလာင္းခ်လိုက္ျပီးေနာက္ ငါးလိေမၼာ္ဆမ္းရပါၿပီ။
ငါးလိေမၼာ္ဆမ္း
ႏွစ္သက္ရင္ နံနံပင္ေလး အေပၚက အလွဆင္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒီဟင္းကိုေတာ႔ ခ်က္ျခင္းဘဲ ပူပူေႏြးေႏြးအခ်ိန္မွာ ထမင္းနဲ႕ စားသင္႔ပါတယ္. ၾကာသြားရင္ ငါးေၾကာ္က အရည္ေတြနဲ႔ ေပ်ာ႕သြားမွာမို႕ စားလို႕မေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာေလးရွိတဲ႕ ငါး လိေမၼာ္ဆမ္းေလးကို အားလံုးဘဲ ႏွစ္သက္သေဘာက်မယ္လို႕ ယံုၾကည္ပါတယ္။
by missgreenlady
အသင့္ျပင္ထားတဲ႕ ငါးမ်ား
ထို႕ေနာက္ ၾကက္ဥတစ္လံုး၊ အေၾကာ္မႈန္႕၊ ဂ်ဳံမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕ကို ေရာျပီး ေရျဖင္႕ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ကာ ဆားအနည္းငယ္ထည္႕ပါတယ္။
၄င္းအႏွစ္ျဖင္႕ ငါးမ်ားကို လူးကာ ေရႊဝါေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။
ငါးအသားေၾကာ္
ေၾကာ္ျပီးငါးမ်ားကို ဆီစစ္ျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါတယ္.. ျပီးေနာက္ ငါးေၾကာ္မ်ားေပၚကို ဆမ္းဖို႕လိေမၼာ္ေဆာစ္႕ကို ခ်က္ပါမယ္။
လိေမၼာ္ရည္ သင္႕ေတာ္သေလာက္ကို ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ လိေမၼာ္သီးမွ အရည္ညွစ္ယူျပီး ခ်က္ႏိုင္သလို ရယ္ဒီမိတ္ လိေမၼာ္ရည္ျဖင္႔လည္း ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဥနီ၊ ဖရံုသခြားသီး (Zucchini) တို႕ကို ဆီနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။
အသီးမ်ားထည္႔ျပီးေနာက္ လိေမၼာ္ရည္ကို အိုးထဲ ေလာင္းခ်လိုက္ပါတယ္။ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို အရည္ေဖ်ာ္ထည္႕ပါတယ္။
အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးရင္းမွာဘဲ ေကာ္မႈန္႕ပါတဲ႔အတြက္ အရည္ေတြ ခုလို ေျဖးေျဖးခ်င္း ပ်စ္လာပါတယ္။ ငရုပ္သီး၊ ဆား၊အသားမႈန္႕ စသည္ျဖင္႔ သင္႕ေတာ္သလို ထည္႕ပါတယ္.
လိေမၼာ္အႏွစ္မ်ားကို ငါးေၾကာ္မ်ားေပၚ ေလာင္းခ်လိုက္ျပီးေနာက္ ငါးလိေမၼာ္ဆမ္းရပါၿပီ။
ငါးလိေမၼာ္ဆမ္း
ႏွစ္သက္ရင္ နံနံပင္ေလး အေပၚက အလွဆင္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒီဟင္းကိုေတာ႔ ခ်က္ျခင္းဘဲ ပူပူေႏြးေႏြးအခ်ိန္မွာ ထမင္းနဲ႕ စားသင္႔ပါတယ္. ၾကာသြားရင္ ငါးေၾကာ္က အရည္ေတြနဲ႔ ေပ်ာ႕သြားမွာမို႕ စားလို႕မေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာေလးရွိတဲ႕ ငါး လိေမၼာ္ဆမ္းေလးကို အားလံုးဘဲ ႏွစ္သက္သေဘာက်မယ္လို႕ ယံုၾကည္ပါတယ္။
by missgreenlady
0 comments:
Post a Comment