www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Friday, May 17, 2013

ၾကက္ေကာက္ညွင္း အဆာသြပ္ေပါင္း


ကခ်င္ျပည္နယ္ ဗန္းေမာ္-မိုးေမာက္ ေဒသက အစားအေသာက္ တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပး ခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ "ၾကက္ေကာက္ညွင္း အဆာသြပ္ေပါင္း" ဆိုတဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ေကာက္ညွင္းအဆာသြပ္လုပ္ဖို႔ အတြက္ သိပ္မႀကီးတဲ့ အေနေတာ္ ၾကက္တစ္ေကာင္ လိုအပ္ပါတယ္။ ၾကက္အေကာင္ႀကီးရင္ အသားရင့္ၿပီး စားမေကာင္းတဲ့ အတြက္ ၾကက္အေကာင္ အေသးကို ေရြးရပါတယ္။ ၾကက္ဝမ္းဗိုက္ထဲကို ထည့္ၿပီးေပါင္းဖို႔ အတြက္ သင့္ေတာ္သေလာက္ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ကိုလည္း ႀကိဳေပါင္းထားၿပီး အေအးခံထားရပါမယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ပံုတြင္ျပသည့္အတိုင္း ၾကက္အေကာင္ေသး တစ္ေကာင္ကို အေမြးအမွင္မ်ား စင္ေအာင္ႏႈတ္၊ ေရစင္စင္ ေဆးၿပီး ရင္အံုေအာက္( ေပါင္ရင္းနားေလာက္) မွေန၍ အေပါက္ေသး တစ္ခုကို ဓားျဖင့္ခြဲကာ ကလီစာမ်ားကို အခုလို ပန္းကန္ တစ္ခ်ပ္ျဖင့္ အရင္ ဖယ္ထုတ္ထားလိုက္ပါတယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

အသင့္ေပါင္းၿပီးသား ေကာက္ညွင္း ငခ်ိတ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ေခ်ာက္ေကာပါးေကာ အမႈန္႕မ်ား (နာနတ္ပြင့္၊ ဖာလာေစ့)
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ၾကာညိဳ႕ အခ်ိဳအငံ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးကို ထည္႕ပါတယ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

၄င္း ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးကို အသားမႈန္႔၊ ၾကာညိဳ႕အခ်ိဳအငံႏွစ္မ်ိဳး၊ ဂ်င္းရည္၊ ေခ်ာက္ေကာ ပါးေကာ အမႈန္႕တို႔ျဖင့္ အသားထဲ စိမ့္ဝင္ေအာင္ နယ္ထားပါတယ္။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ကလီစာမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးကာ အသင့္ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္းျဖင့္ ဂ်င္းရည္၊ ၾကာညိဳ႕၊ ဆား၊ ေခ်ာက္ေကာ ပါးေကာ၊ အသားမႈန္႔၊ ဂ်င္း စသည္တို႔ကို လိုအပ္သလို ထည့္ကာ သမေအာင္ ထပ္နယ္ ထားပါတယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ၾကက္ဝမ္းဗိုက္ထဲ အဆာသြတ္ရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ေနေသာ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ႏွင့္ ကလီစာမ်ား။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ထိုေနာက္ အသင့္ျပင္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ႏွင့္ ကလီစာမ်ားကို ၾကက္ဝမ္းဗိုက္ထဲသို႔ သိပ္ ထည့္ရပါတယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

အဆာသိပ္ၿပီးသြားတဲ့ အခ်ိန္မွာ ဓားျဖင့္ခြဲထားေသာ ၾကက္ဝမ္းဗိုက္ကို အပ္ႏွင့္ အပ္ခ်ည္ကို အသံုးျပဳၿပီး အဆာမ်ား ျပန္မထြက္လာေစရန္ ေသခ်ာစြာ ပိတ္ပါတယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ေပါင္းရန္ အသင့္ျဖစ္ေနေသာ ၾကက္ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ အဆာသြတ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ေပါင္းအိုးထဲသို႔ မထည့္မွီ ၾကက္ေျခေထာက္ ဒူးဆစ္ေနရာေလာက္မွ အေၾကာကို ဓားေသးေသးျဖင့္ ျဖတ္ထားဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္တဲ့ အခ်ိန္ေရာ၊ ၾကက္ကို ေပါင္းေနစဥ္ အခ်ိန္မွာပါ အဆင္ေျပေစဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။


စေပါင္းရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ေနေသာၾကက္ကို Rice Cooker သို႔မဟုတ္ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ၿပီး ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ကာ အခ်ိန္ တစ္နာရီ ( သို႕မဟုတ္) ၾကက္အသားႏူးသည္အထိ ေပါင္းလိုက္ပါတယ္။


ထို႔ေနာက္ အသားမ်ား ႏူးညံ့ အရသာရွိလွၿပီး ရနံ႔ေမြးႀကိဳင္လွေသာ ၾကက္ေကာက္ညွင္း အဆာသြပ္ေပါင္း ကို ရပါၿပီ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

အခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ တြဲဖက္စားသံုးရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ေနေသာ ၾကက္ေကာက္ညွင္းအဆာသြပ္ေပါင္း။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ဒါကေတာ႔ ၾကက္ရဲ႕ ဝမ္းဗိုက္ထဲက ေကာက္ညွင္းနဲ႕ ကလီစာေတြကို ခုလို ျမင္ရတဲ႕ ပံုပါ။

by missgreenlady

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္