ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• အမဲသား ၂၀၀ ဂရမ္
• ေရႊအပ္မွဳိ ၂၀၀ ဂရမ္
• ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ထက္၀က္
• သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းထက္၀က္
• ခရုဆီ လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္း
• ငရုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္
• ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္း
• ခ်င္း- ၿခစ္ထားၿပီးသား အနည္းငယ္
• ေရႊအပ္မွဳိ ၂၀၀ ဂရမ္
• ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ထက္၀က္
• သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းထက္၀က္
• ခရုဆီ လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္း
• ငရုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္
• ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္း
• ခ်င္း- ၿခစ္ထားၿပီးသား အနည္းငယ္
ၿပဳလုပ္နည္း
1. ေရႊအပ္မွိဳကလြဲလုိ႔ က်န္တာအားလံုးကို သမေအာင္ေရာေမႊထားပါ
2. မွိဳေလးေတြကို ေရေဆးၿပီး ၆ ပံု (သို႔) ၅ ပံု အညီအမွ်ခြဲထားလုိက္ပါ
3. အမဲသား ကြမ္းသီးလံုးခန္႔ကို လက္၀ါးထဲမွာ ၿပားေအာင္ဖိေပးပါ။
4. ၿပီးရင္ ေရႊအပ္မွိဳကိုထည္႔ၿပီး မွိဳေအာက္ပိုင္းေလးေတြ အမဲသားနဲ႔ဖံုးသြားေအာင္ ပံုပါအတိုင္း ဆုပ္နယ္ေပးပါ။
5. မွိဳနဲ႔ အမဲသားမ်ားကုန္ေအာင္ ဆက္လုပ္သြားပါ။
အားလံဳးၿပင္ၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ႔ စၿပီးေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဆီစားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းကို ပူေအာင္တည္ပါ။
6. အမဲသား၊မွိဳလံုးမ်ားကို အိုးထဲထည္႔ၿပီး အဖံုးဖံုးကာ ၅ မိနစ္ခန္႔တည္ပါ။ ၾကားထဲမွာ အက်က္ညီေအာင္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ။
7. ၅ မိနစ္ၿပည္႔ၿပီ။ အမဲသားေတြ လည္းအေရာင္ေၿပာင္းၿပီဆိုရင္ Teriyaki ေဆာ႔စ္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ နဲ႔ သၾကား လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္းကိုထည္႔ေမႊပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ အရသာစိမ္႔၀င္ေအာင္ ထားလုိက္ရင္ စားဖုိ႔ အသင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ
by evy-foodlover
0 comments:
Post a Comment