www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Friday, May 17, 2013

ဝက္သားမွ်စ္ေရစိမ္ေၾကာ္

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဒီမွ်စ္က ဝါးပိုးဝါးတို႕လို ဝါးအၾကီးမ်ိဳးရဲ႕ မွ်စ္ပါ.. အလယ္မွာ အေခါင္းပိတ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီမွ်စ္ကို ခ်က္စားမွာပါ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အဲဒီမွ်စ္ကို ပါးပါးလွီးတာမဟုတ္ဘဲ ဓါးနဲ႕ေပါက္ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ခုလို ပံုစံရလာပါျပီ..
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ရလာတဲ႕ မွ်စ္ေတြထဲက တစ္ဝက္ကို ေရစိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။ တစ္ဝက္ကိုေတာ႔ မွ်စ္ဆိမ္႕ခ်က္စားပါမယ္

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဒီမွ်စ္ဆိမ့္ခ်က္ဖို႕ လိုအပ္တာေတြကေတာ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကည္သြန္နီ၊ ဆား၊ အရသာမႈန္႕၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေျမပဲဆန္မညက္တညက္ေထာင္း၊ အေရာင္တင္၊ ႏြနင္းမႈန္႕၊ဆီ အနည္းငယ္တို႕ လိုအပ္ပါတယ္။ ဆီတိုဖူး( သို႕) မဟုတ္ ငပိ အနည္းငယ္ ထည္႕ပါတယ္။ ထို႕ေနာက္ ခဏေလာက္ ဟင္းကို လံုးပါတယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ေရထည့္ျပီး မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ အနည္းဆံုး ၂ေရခန္႕ ခမ္းေအာင္ တည္ပါတယ္။ သို႕မွသာ မွ်စ္ေတြႏူးျပီး စားလို႕ေကာင္းမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ၂ေရေလာက္ ထပ္ထည္႕ျပီးေနာက္ အရသာအေပါ႕အငံ စိတ္ၾကိဳက္ထည္႕ကာ ေရခပ္မ်ားမ်ားခ်န္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ရွမ္းနံနံေလးခတ္ျပီး စားသံုးရင္ အရသာႏူးညံ႕ျပီး ဆိမ္႔သက္တဲ႔ မွ်စ္ဆိမ္႕ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။

ေနာက္ထပ္ခ်က္ျဖစ္တဲ႕ဟင္းကေတာ႔ မွ်စ္ေရစိမ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေစာေစာက ေရစိမ္ထားတဲ႔ မွ်စ္ကို ၃ရက္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ၃ရက္အတြင္းမွာ ေရကို မၾကာခဏလဲေပးပါတယ္။ ၄ရက္ေလာက္ဆို မွ်စ္ေရစိမ္ ခ်က္စားဖို႕သင္႕ေတာ္တဲ႔အေနအထားရပါျပီ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ေရစိမ္ထားတဲ႔ မွ်စ္ေတြကို ေဆးေၾကာထားလိုက္ပါတယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ေရေႏြးကိုဆူေတာင္တည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ဆိတ္ေလးမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါတယ္။ ဆား၊အသားမႈန္႕တို႕ကိုထည္႕ပါတယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
မွ်စ္ကိုထည္႕လိုက္ျပီး ၁၀မိနစ္ခန္႕ဆူေအာင္တည္ထားလိုက္ပါတယ္

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ခ်ကာနီးမွ ပင္စိမ္းရြက္ေလး ခတ္လိုက္ပါတယ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ပင္စိမ္းနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ မွ်စ္ေရစိမ္တစ္ခြက္ရပါျပီ...
ေနာက္ထပ္ ခ်က္စားျဖစ္တာကေတာ႕ အခုလို မွ်စ္ကိုဘဲ ပါးပါးလွီးျပီး ၃ရက္ေလာက္ ေရစိမ္ထားတဲ႔ မွ်စ္ကို ဝက္သားနဲ႕ ေၾကာ္စားတာပါ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ မွ်စ္ေရစိမ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတုိ႕နဲ႔ ဝက္သားကိုပါးပါးလွီးျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ငရုပ္ပြအရွည္အနီ၊အစိမ္းတို႕ကို ခုလိုလွွီးထားပါတယ္

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharingဝက္သားက်က္ရင္ မွ်စ္ကိုထည္႔လိုက္ပါတယ္။ ဆား၊ အရသာမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည္႕ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထို႕ေနာက္ ငရုပ္သီးမ်ားကိုထည္႕ျပီးေနာက္ ၃မိနစ္ေလာက္ဆို စားႏိုင္ပါျပီ။


ဝက္သားမွ်စ္ေရစိမ္ေၾကာ္ရပါျပီ..
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by missgreenlady

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္