www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Friday, May 17, 2013

၀က္သား သုံးထပ္ေပါင္း (တ႐ုတ္နည္း)

Braising လုပ္တယ္လို႔ ေခၚပါတယ္။
ခ်က္နည္း၂မ်ိဳးေပါင္းၿပီး ခ်က္ထားတာမ်ိဳးေပါ့။
ကင္ၿပီးျဖစ္ေစ၊ ေၾကာ္ၿပီးျဖစ္ေစ
၊ အသားအျပင္ဘက္ကို က်က္ေစၿပီးမွ
ႏူးအိေနေအာင္ ေပါင္းထားတာကိုေျပာတာပါ။
ဒီေပါင္းနည္းက အရည္မ်ားမ်ားပါပါတယ္။
ေပါင္းမယ့္ အသားက အရည္မ်ားမ်ား
လုံေလာက္ေအာင္ ထုတ္မေပးႏိုင္မွာမို႔
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားနဲ႔ ေပါင္းၾကပါတယ္။
ဥပမာ- ဘီယာ၊ ၀ိုင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
အစရွိသည္ျဖင့္ထည့္ပါတယ္။
အမဲသား၊ သိုးသားတို႔ကိုလည္းဒီလိုပဲေပါင္းၾကပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ့ အိသက္က တ႐ုတ္နည္းနဲ႔
၀က္သား Braise လုပ္ပါမယ္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
***********
• ၀က္သား၃ထပ္သား - ၃၀သားခန့္
• ရွယ္ရီ၀ိုင္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား - နည္းနည္း
• ၾကက္သားမႈန့္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
• နာနတ္ပြင္႕ - ၃ပြင္႕
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ေခ်ာင္း
• ကိုက္လန္ (သို့) မုန္ညင္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
**********
(၁) သန္႔စင္ျပီး၀က္သားသုံးထပ္သားကို
ခ်င္း၊ ဆားနယ္ကာ အေခါက္ကို
ေအာက္ ဘက္ထားၿပီး ဆီျမဳပ္႐ုံေၾကာ္ပါ။

(၂) ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ေမႊးၿပီးရဲလာၿပီဆိုရင္
ဖယ္လိုက္ပါ။Pressure Cooker ထဲတြင္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားခင္းပါ။
အဲဒီအေပၚကမွ ၀က္ေခါက္သားတင္ပါ။

(၃) ၿပီးလွ်င္ ရွယ္ရီ၀ိုင္၊ ပဲငံျပာရည္၊
ဆားနည္းနည္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ တ႐ုတ္မဆလာ၊
သၾကား၊ နာနတ္ပြင့္တို႔ထည့္ကာ
ေရေႏြးေႏြးကိုအသားျမဳပ္႐ုံထည့္ၿပီး
မီးမွ်င္းမွ်င္းျဖင့္တည္ပါ။

(၄) ၄၅-၅၀ မိနစ္ ေလာက္တည္ၿပီး
အသားႏူးအိၿပီဆိုရင္ အရြက္ထည့္ပါ။
မီးပိတ္ၿပီး အဖုံးျပန္အုပ္လိုက္ပါ။
အရြက္ေတြက ႏူးလြယ္လို႔ ၅မိနစ္ဆိုရပါၿပီ။

(၅) ၿပီးရင္ ထမင္းပူပူနဲ႔ တြဲဖက္စားသုံးႏိုင္ရန္
၀က္သားေပါင္း ေမႊးေမႊးအိအိေလး အဆင္သင့္ရပါၿပီ။


by facebook page

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္