www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Friday, May 17, 2013

ခ်င္းၾကက္သားခါးပတ္ကင္ (Gingered Chicken Kebabs)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
***********
• ၾကက္ရင္ပံု - ရင္ပံု ၁ ျခမ္း (အတံုးမ်ား)
• သံပရာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
• င႐ုတ္သီးအနီ - ၁ ေတာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
• ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး (ပါးပါးလွီး)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
• ခရမ္းသီး - ၁ ၀က္ (ပါးပါးလွီး)
• င႐ုတ္ပြသီး - ၁ ၀က္ (အတံုးေလးမ်ား)
• အနီေရာင္ဟင္းအႏွစ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ ဇြန္း
• ခ်က္ၿပီးသားထမင္း - တြဲဖက္စားသံုးရန္
• ေက်ာက္ဖ႐ံုသီး - ၅ တံုး (အတံုးေလးမ်ား)

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
၁။ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို
ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ သံပရာရည္၊
ခ်င္း၊ င႐ုတ္သီးတို႔ႏွင့္ေရာ၍ နယ္ၿပီး
၃ နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။

၂။ Wooden Skewers၀ါးတုတ္မ်ားကို
ေရထဲတြင္ မိနစ္(၃၀)ခန္႔စိမ္ထားပါ။

၃။ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို
တုတ္ထိုး၍ မီးဖိုေပၚတြင္
က်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။

၄။ ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲတြင္ ဆီထည့္၍
ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို
ဆီသတ္ေပးပါ။ ရနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ခရမ္းသီး၊
ေက်ာက္ဖ႐ံုသီးႏွင့္ င႐ုတ္ပြသီးတို႔ကို
ထည့္၍ ေမႊေပးပါ။

၅။ အနီေရာင္ဟင္းအႏွစ္၊ ပဲငံျပာရည္၊
ၾကက္သားမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားတို႔ကိုပါထည့္၍ ေမႊေပးပါ။

၆။ ပံုတြင္ ျပထားသည့္အတိုင္း ခ်င္း၊
ၾကက္ခါးပတ္ကင္၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္ႏွင့္
ထမင္းတို႔ကိုတြဲဖက္ စားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။

by food magazine

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္