www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Friday, May 17, 2013

ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ၾကက္သားအစပ္ကင္ (Spicy Tomato Chicken)


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
***********
• ၾကက္ရင္ပံု - ရင္ပံု ၁ ျခမ္း (အတံုးေလးမ်ား)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပ်ားရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နံနံပင္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃ လံုး-၄ လံုး (အတံုးမ်ား)
• ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ၀ါးတုတ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
၁။ ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္၊ ပ်ားရည္၊ င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္၊
ၾကက္သားမႈန္႔၊ နံနံပင္တို႔ႏွင့္ ေရာနယ္ထားပါ။

၂။ ၀ါးတုတ္မ်ားကို ေရထဲတြင္ မိနစ္(၃၀)ခန္႔ စိမ္ထားပါ။
ၾကက္သားတံုးမ်ားႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို
တစ္ခုျခားစီ ၀ါးတုတ္မ်ားႏွင့္ထိုး၍
က်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ၾကက္သားအစပ္ကင္ ရရွိပါၿပီ။

by food magazine

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္