www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Friday, May 17, 2013

ဆားငန္သီးငါးေပါင္း

ဒီမွာေတာ့ ရန္ကုန္မွာလို ဆားငန္သီးေလးေတြက
အရမ္းမငန္ဘူး။ ရွိတဲ့ ဆားငန္သီးေလးေတြနဲ႔ပဲ
ေပါင္းစားရတယ္။ အရသာကေတာ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
ဒီမွာက ကကတစ္ငါးက ၀ယ္လို႔လြယ္ပါတယ္။
Sea Bass လို႔ေခၚတယ္။ ကင္စားရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊
ေၾကာ္ၿပီးႏွပ္စားရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ကကတစ္ငါးက
စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ သူ႔အရသာက
နဂိုတည္းက ခ်ဳိၿပီးသားပါ။ ဒီလအတြက္ေတာ့
အိသက္က ကကတစ္ေလးကိုဆားငန္သီးေလးနဲ႔
ေပါင္းေကြၽးပါရေစေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
***********
• ကကတစ္ငါး - တစ္ေကာင္
• ဆားငန္သီး - ၅^ ၆ လံုး
• သံပရာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
• ခ်င္း - အနည္းငယ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ဥ
• င႐ုတ္သီး - ၂ေတာင္႕
• ေရွာက္ရြက္ - ၄ ရြက္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန့္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း

** Sauce - ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီး၂ေတာင္႔တို႔ကို ဓားျဖင့္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္၊
ၾကက္သားမႈန္႔၁ဇြန္း တို႔ျဖင့္ေရာထားပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
**********
၁/ ငါးကိုသန္႔စင္ေအာင္ေဆးၿပီး ကိုယ္ထည္ကို
ၾကက္ေျခခတ္ သဏၭာန္ဓားေလးမ်ားျဖင့္မႊမ္းထားပါ။
ဆားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သားမႈန္႔၁ဇြန္းတို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။
ခ်င္းကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားလီွးထားပါ။

၂/ ထည့္ေပါင္းမယ့္Kitchen Foil မွာျဖစ္ေစ၊
ပန္းကန္ေပၚျဖစ္ေစ ခ်င္း၊ ေရွာက္ရြက္၂ရြက္၊
ဆားငန္သီးတို႔ျဖန္႔ခင္းထားပါ။

၃/ ငါးကိုအေပၚကခင္းကာ ခ်င္း၊ ေရွာက္ရြက္၂ရြက္၊ ဆားငန္သီးတို႔ထပ္တင္ပါ။
(ဆားငန္သီး မရွိရင္ သံပရာသီးပါးပါးလီွးမ်ား
ထည့္ေပါင္းလို႔ရပါတယ္)

၄/ ေရာထားေသာ Sauce ရည္ကိုအေပၚကျဖန္႔တင္ပါ။

၅/ ၿပီးမွ ေပါင္းအိုးထဲကို မိနစ္၃၀ခန္႔ေရေႏြးခံ ေပါင္းပါ။
အနံ႔အရသာ အထူးေကာင္းေသာ ဆားငန္သီး ငါးေပါင္းရပါၿပီ။

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္