• ငါးပုပ္ေျခာက္ ထမင္းေၾကာ္ (၂ေယာက္စာ)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• ခ်က္ၿပီးသားဆန္ - ႏို႔ဆီဘူး ၁လံုး
(အနည္းငယ္ မြထားေပးပါ)
• ငါးပုပ္ေျခာက္ - ၂လက္မအရြယ္
• မုန္လာဥနီ - ၁ေတာင့္
(အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးထားပါ)
• ဗိုလ္စားပဲ - ၇ ေတာင့္
(အတံုးေသးမ်ား လွီးေပးပါ)
• ေျပာင္းဖူးေသး - ၅ဖူး
(အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးပါ)
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
• ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ငါးပုပ္ေျခာက္ကို မီးဖုတ္လိုက္၊
ထုလုိက္ လုပ္ေပးပါ။ ငါးပုပ္ေျခာက္အနံ႔ သင္းနံ႔
ရလွ်င္ ရပါၿပီ။
၂။ မီးဖုတ္ထားေသာ ငါးပုပ္ေျခာက္မ်ားကို အေရခြံဖယ္ၿပီး ငါးသားမ်ားကို ႏႊင္ေပးပါ။
၃။ ၿပီးမွ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ဆီသတ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္းဖူးေသး၊ ဗိုလ္စားပဲ တုိ႔ကို ထည့္ကာ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ တို႔ကိုထည့္ေပးၿပီး အရြက္မ်ားႏူးရန္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၆။ အရြက္မ်ား ႏူးမွ (ထမင္း၊ ငါးပုပ္ေျခာက္) မ်ားကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၇။ အေပၚမွ ႏွမ္းဆီ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးမ်ားျဖဴးကာ ငါးပုပ္ေျခာက္ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
by food magazine
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• ခ်က္ၿပီးသားဆန္ - ႏို႔ဆီဘူး ၁လံုး
(အနည္းငယ္ မြထားေပးပါ)
• ငါးပုပ္ေျခာက္ - ၂လက္မအရြယ္
• မုန္လာဥနီ - ၁ေတာင့္
(အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးထားပါ)
• ဗိုလ္စားပဲ - ၇ ေတာင့္
(အတံုးေသးမ်ား လွီးေပးပါ)
• ေျပာင္းဖူးေသး - ၅ဖူး
(အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးပါ)
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
• ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ငါးပုပ္ေျခာက္ကို မီးဖုတ္လိုက္၊
ထုလုိက္ လုပ္ေပးပါ။ ငါးပုပ္ေျခာက္အနံ႔ သင္းနံ႔
ရလွ်င္ ရပါၿပီ။
၂။ မီးဖုတ္ထားေသာ ငါးပုပ္ေျခာက္မ်ားကို အေရခြံဖယ္ၿပီး ငါးသားမ်ားကို ႏႊင္ေပးပါ။
၃။ ၿပီးမွ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ဆီသတ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္းဖူးေသး၊ ဗိုလ္စားပဲ တုိ႔ကို ထည့္ကာ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ တို႔ကိုထည့္ေပးၿပီး အရြက္မ်ားႏူးရန္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၆။ အရြက္မ်ား ႏူးမွ (ထမင္း၊ ငါးပုပ္ေျခာက္) မ်ားကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၇။ အေပၚမွ ႏွမ္းဆီ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးမ်ားျဖဴးကာ ငါးပုပ္ေျခာက္ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
by food magazine
0 comments:
Post a Comment