www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Saturday, May 18, 2013

ေခါက္ဆြဲအႂကြပ္ေၾကာ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေခါက္ဆြဲေျခာက္
မုန္ညင္းျဖဴ
ႂကြက္နားရြက္
ပုစြန္
ျပည္ႀကီးငါး
ဥနီ
ခ်င္း
ေကာ္မႈန္႔
ခ႐ုဆီ
ၾကက္သားမႈန္႔
ငံျပာရည္အေနာက္
ဆီေမႊး။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။ ေရစစ္သြားၿပီ ဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲကို ဆီပူပူမွာႂကြပ္ေနေအာင္ ျပန္ေၾကာ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ထားပါ။ ပုစြန္၊ ျပည္ႀကီးငါးကို သန္႔စင္ၿပီး ႂကြက္နားရြက္၊ ဥနီနဲ႔ ခ်င္းကို အမွ်င္ေလး ရေအာင္ လွီးခြ်တ္ထားပါ။
အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ဒယ္အိုးထဲကို အသားငါးနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကို ထည့္ပါ။ အရသာအတြက္ ခ႐ုဆီ၊ ဆီေမႊး၊ ငံျပာရည္၊ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ကို ထပ္ထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ ခ်က္ပါ။ ေကာ္မႈန္႔ ထပ္ထည့္ၿပီး အရည္ပ်စ္ပ်စ္ ရလာရင္ ပုဂံလံုးထဲ ထည့္ထားပါ။ အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲ အႂကြပ္ေၾကာ္ထဲကို ပုစြန္စြပ္ျပဳတ္ရည္ ဆမ္းၿပီး စိတ္ႀကိဳက္စားလို႔ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္