ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
(Mutton) ဆိတ္ေပါင္သား - ၅၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ - သံုး/ငါးလံုး
Cooking Sauce - ႏွစ္ဇြန္း
Mustard Powder - အနည္းငယ္
Garlic Sauce - လုိအပ္သေရြ႕
ဆီ - ၁၀ က်ပ္သား
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ပြသီး - ႏွစ္ေတာင့္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ဆိတ္ေပါင္သားကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ေလးေထာင့္ပံုသဏၭာန္အတုိင္း မႀကီးလြန္းမေသး လြန္းေအာင္ လွီးျဖတ္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ (သို႔) Garlic Sauce၊ Cooking Sauce အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္ ၎အသားကို သမေအာင္ နယ္ထားေပးပါ။
ျပဳလုပ္မည့္အိုးတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ တို႔ကို ဆီသတ္ပါ။ ဆီက်က္ လွ်င္ အထက္ပါ ျပဳျပင္ထားေသာ အသားကို ထည့္ေမႊေပးပါ။ တစ္ဆက္တည္းမွာပင္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ Mustard Powder၊ Cooking Sauce တို႔ထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ လံုးပါ။ တစ္ဝက္က်က္လွ်င္ Tomato Sauce ကိုထည့္ပါ။ (ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေပးရမည္။) အသားႏူးနပ္လာပါက စားမည့္ ပန္းကန္တြင္ထည့္၍ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
Ref : The Flower News
(Mutton) ဆိတ္ေပါင္သား - ၅၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ - သံုး/ငါးလံုး
Cooking Sauce - ႏွစ္ဇြန္း
Mustard Powder - အနည္းငယ္
Garlic Sauce - လုိအပ္သေရြ႕
ဆီ - ၁၀ က်ပ္သား
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ပြသီး - ႏွစ္ေတာင့္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ဆိတ္ေပါင္သားကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ေလးေထာင့္ပံုသဏၭာန္အတုိင္း မႀကီးလြန္းမေသး လြန္းေအာင္ လွီးျဖတ္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ (သို႔) Garlic Sauce၊ Cooking Sauce အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္ ၎အသားကို သမေအာင္ နယ္ထားေပးပါ။
ျပဳလုပ္မည့္အိုးတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ တို႔ကို ဆီသတ္ပါ။ ဆီက်က္ လွ်င္ အထက္ပါ ျပဳျပင္ထားေသာ အသားကို ထည့္ေမႊေပးပါ။ တစ္ဆက္တည္းမွာပင္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ Mustard Powder၊ Cooking Sauce တို႔ထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ လံုးပါ။ တစ္ဝက္က်က္လွ်င္ Tomato Sauce ကိုထည့္ပါ။ (ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေပးရမည္။) အသားႏူးနပ္လာပါက စားမည့္ ပန္းကန္တြင္ထည့္၍ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
Ref : The Flower News
0 comments:
Post a Comment