ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာဖူးတစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္
ေျမပဲဆန္ေထာင္း အနည္းငယ္
သံပရာသီး
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ငွက္ေပ်ာ္ဖူးကို အေပၚယံပပ္လပ္ေတြခြာၿပီး အတြင္းပိုင္းအသားႏုႏုကို ျပဳတ္ပါမယ္။ ႏူးလြယ္တဲ့အတြက္ ငါးမိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ၿပီးရင္ ခပ္ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးပါမယ္။ လွီးထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာ္ဖူးကို သုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အေပၚမွာေရးထားတဲ့ အမယ္ေတြစံုလင္ေအာင္ထည့္ၿပီး နယ္ဖတ္သုပ္႐ံုပါပဲ။ ခပ္စိမ့္စိမ့္ေလးပဲ စားလိုသူေတြအတြက္ကေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္စရာ မလိုပါဘူး။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးစားလိုသူေတြကေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ သံပရာသီးကို ခပ္ကဲကဲေလးထည့္ေပးလိုက္႐ံုပါပဲ။
Ref : 7 Day News
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာဖူးတစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္
ေျမပဲဆန္ေထာင္း အနည္းငယ္
သံပရာသီး
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ငွက္ေပ်ာ္ဖူးကို အေပၚယံပပ္လပ္ေတြခြာၿပီး အတြင္းပိုင္းအသားႏုႏုကို ျပဳတ္ပါမယ္။ ႏူးလြယ္တဲ့အတြက္ ငါးမိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ၿပီးရင္ ခပ္ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးပါမယ္။ လွီးထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာ္ဖူးကို သုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အေပၚမွာေရးထားတဲ့ အမယ္ေတြစံုလင္ေအာင္ထည့္ၿပီး နယ္ဖတ္သုပ္႐ံုပါပဲ။ ခပ္စိမ့္စိမ့္ေလးပဲ စားလိုသူေတြအတြက္ကေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္စရာ မလိုပါဘူး။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးစားလိုသူေတြကေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ သံပရာသီးကို ခပ္ကဲကဲေလးထည့္ေပးလိုက္႐ံုပါပဲ။
Ref : 7 Day News
0 comments:
Post a Comment