ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဝက္လည္ကုတ္သား၊
ကိုရီးယားင႐ုတ္ဆီ၊
ခ်င္း၊
င႐ုတ္ေကာင္း၊
အရက္၊
ငံျပာရည္၊
သၾကား၊
ဆား၊
ဆီေမႊး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ရွလကာရည္နဲ႔ ေကာ္မႈန္႔။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ဝက္သားကိုသန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးပါ။ ၾကက္သြန္ ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ င႐ုတ္ေကာင္း တို႔ကို ရွလကာရည္၊ အရက္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကားတို႔နဲ႔ စက္ထဲမွာ ေရာေမႊၿပီး တစ္ဝက္စီ ခြဲလိုက္ပါ။ ဝက္သားကို ေရာေမႊထားတဲ့ အရည္တစ္ဝက္ထဲမွာ ထည့္ၿပီး ေလးနာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္သားေတြကိုဆယ္ၿပီး တုတ္နဲ႔ ထိုးထားပါ။
ေရာေမႊထားတဲ့အရည္က်န္တစ္ဝက္ကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာ ရင္ေကာ္မႈန္႔ထည့္၊ အနည္းငယ္ေမႊၿပီးခ်လိုက္ပါ။ အသားကင္မယ္ဆိုရင္ က်ဳိထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ အသားကို ဆြတ္ဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔။ အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီခန္႔မွာ ကင္ၿပီး က်က္ခါနီးရင္ ေကာ္ရည္ထဲမွာ ေနာက္ တစ္ႀကိမ္ ဆြတ္ပါ။ ဒုတိယတစ္ႀကိမ္ ကင္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ဆီေမႊးန႔ံသင္းသင္းနဲ႔ ကိုရီးယား ဆာေတးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ကင္တဲ့အခ်ိန္မွာ ဆီေမႊးနည္းနည္း သံုးပါ။
Ref: The Myanmar Times
ဝက္လည္ကုတ္သား၊
ကိုရီးယားင႐ုတ္ဆီ၊
ခ်င္း၊
င႐ုတ္ေကာင္း၊
အရက္၊
ငံျပာရည္၊
သၾကား၊
ဆား၊
ဆီေမႊး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ရွလကာရည္နဲ႔ ေကာ္မႈန္႔။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ဝက္သားကိုသန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးပါ။ ၾကက္သြန္ ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ င႐ုတ္ေကာင္း တို႔ကို ရွလကာရည္၊ အရက္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကားတို႔နဲ႔ စက္ထဲမွာ ေရာေမႊၿပီး တစ္ဝက္စီ ခြဲလိုက္ပါ။ ဝက္သားကို ေရာေမႊထားတဲ့ အရည္တစ္ဝက္ထဲမွာ ထည့္ၿပီး ေလးနာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္သားေတြကိုဆယ္ၿပီး တုတ္နဲ႔ ထိုးထားပါ။
ေရာေမႊထားတဲ့အရည္က်န္တစ္ဝက္ကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာ ရင္ေကာ္မႈန္႔ထည့္၊ အနည္းငယ္ေမႊၿပီးခ်လိုက္ပါ။ အသားကင္မယ္ဆိုရင္ က်ဳိထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ အသားကို ဆြတ္ဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔။ အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီခန္႔မွာ ကင္ၿပီး က်က္ခါနီးရင္ ေကာ္ရည္ထဲမွာ ေနာက္ တစ္ႀကိမ္ ဆြတ္ပါ။ ဒုတိယတစ္ႀကိမ္ ကင္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ဆီေမႊးန႔ံသင္းသင္းနဲ႔ ကိုရီးယား ဆာေတးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ကင္တဲ့အခ်ိန္မွာ ဆီေမႊးနည္းနည္း သံုးပါ။
Ref: The Myanmar Times
0 comments:
Post a Comment