ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
မဲဇလီရြက္ မႏုမရင့္ - အနည္းငယ္
ငါးရံ႕ အေနေတာ္ - တစ္ေကာင္
ခရမ္းသီး - အရြယ္ေတာ္တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ပထမဆံုး မဲဇလီရြက္ကို အခါးထြက္ေအာင္ ႏွစ္ေရေလာက္ ျပဳတ္ေပးရပါမယ္။ ငါးရံ႕ကို လည္း ျပဳတ္ၿပီး အသားႏႊင္ထားပါ။ ခရမ္းသီးကိုေတာ့ အလံုးလိုက္ မီးဖုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီး ပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုးကိုလည္း ပါးပါးလွီးပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကိုလည္း ဆီသတ္ ထားရပါမယ္။
လုိသေလာက္အေနေတာ္ ေရထည့္ထားတဲ့ ေရအိုးဆူပြက္လာေအာင္ တည္ထားေပးပါ။ ေရဆူလာၿပီဆုိရင္ အ႐ိုးႏႊင္ထားတဲ့ ငါးအသား၊ ခရမ္းသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္လိုက္ပါမယ္။ အရသာအေပ့ါအငန္အေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ ထည့္ပါ။ နည္းနည္းေမႊေပးၿပီး အရသာထြက္လာေအာင္ ခဏေလာက္အုပ္ထားပါ။ အဲလိုခဏ အုပ္ထားၿပီးမွ မဲဇလီရြက္ျပဳတ္ေတြကို ထည့္ပါမယ္။ အရြက္ထည့္ၿပီး အျပစ္အက်ဲ အေနေတာ္လည္း ျဖစ္ၿပီး အရြက္အရသာလည္း ဟင္းခ်ဳိေရနဲ႔ သမသြားေလာက္ၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ဟင္းခ်ဳိတစ္ခြက္ရပါၿပီ။
Ref : 7 Day News
မဲဇလီရြက္ မႏုမရင့္ - အနည္းငယ္
ငါးရံ႕ အေနေတာ္ - တစ္ေကာင္
ခရမ္းသီး - အရြယ္ေတာ္တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ပထမဆံုး မဲဇလီရြက္ကို အခါးထြက္ေအာင္ ႏွစ္ေရေလာက္ ျပဳတ္ေပးရပါမယ္။ ငါးရံ႕ကို လည္း ျပဳတ္ၿပီး အသားႏႊင္ထားပါ။ ခရမ္းသီးကိုေတာ့ အလံုးလိုက္ မီးဖုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီး ပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုးကိုလည္း ပါးပါးလွီးပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကိုလည္း ဆီသတ္ ထားရပါမယ္။
လုိသေလာက္အေနေတာ္ ေရထည့္ထားတဲ့ ေရအိုးဆူပြက္လာေအာင္ တည္ထားေပးပါ။ ေရဆူလာၿပီဆုိရင္ အ႐ိုးႏႊင္ထားတဲ့ ငါးအသား၊ ခရမ္းသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္လိုက္ပါမယ္။ အရသာအေပ့ါအငန္အေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ ထည့္ပါ။ နည္းနည္းေမႊေပးၿပီး အရသာထြက္လာေအာင္ ခဏေလာက္အုပ္ထားပါ။ အဲလိုခဏ အုပ္ထားၿပီးမွ မဲဇလီရြက္ျပဳတ္ေတြကို ထည့္ပါမယ္။ အရြက္ထည့္ၿပီး အျပစ္အက်ဲ အေနေတာ္လည္း ျဖစ္ၿပီး အရြက္အရသာလည္း ဟင္းခ်ဳိေရနဲ႔ သမသြားေလာက္ၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ဟင္းခ်ဳိတစ္ခြက္ရပါၿပီ။
Ref : 7 Day News
0 comments:
Post a Comment