ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေဆးဘဲဥ၊
မာဘိုတိုဟူး၊
တ႐ုတ္နံနံ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
ငံျပာရည္၊
ရွလကာရည္၊
သၾကား၊
ဆီေမႊး၊
င႐ုတ္ဆီ။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
တိုဟူးကို မထူမပါးအရြယ္ေလးေတြ ရေအာင္ လွီးထားပါ။ ၿပီးရင္ သံုး မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းပါ။ ေဆးဘဲဥကို ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။
အားလံုးၿပီးသြားၿပီဆိုရင္ ပန္းကန္ ျပားထဲကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ တိုဟူးထည့္ပါ။ ေဆးဘဲဥကို ေနာက္မွတိုဟူးေဘးမွာ စီထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေထာင္း ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုတ္သီး စိမ္းကုိ ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ရွလကာရည္နဲ႔ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ဆီေမႊး အနည္းငယ္နဲ႔ အေရာင္အတြက္ င႐ုတ္ဆီကို ထည့္ပါ။ အားလံုးထည့္ၿပီးမွ ဇြန္းနဲ႔ အနည္းငယ္ေမႊပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္စပ္အရသာနဲ႔ ခပ္ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးခံစားရမယ့္ ေဆးဘဲဥ မာဘိုတိုဟူးသုပ္ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
ေဆးဘဲဥ၊
မာဘိုတိုဟူး၊
တ႐ုတ္နံနံ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
ငံျပာရည္၊
ရွလကာရည္၊
သၾကား၊
ဆီေမႊး၊
င႐ုတ္ဆီ။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
တိုဟူးကို မထူမပါးအရြယ္ေလးေတြ ရေအာင္ လွီးထားပါ။ ၿပီးရင္ သံုး မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းပါ။ ေဆးဘဲဥကို ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။
အားလံုးၿပီးသြားၿပီဆိုရင္ ပန္းကန္ ျပားထဲကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ တိုဟူးထည့္ပါ။ ေဆးဘဲဥကို ေနာက္မွတိုဟူးေဘးမွာ စီထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေထာင္း ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုတ္သီး စိမ္းကုိ ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ရွလကာရည္နဲ႔ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ဆီေမႊး အနည္းငယ္နဲ႔ အေရာင္အတြက္ င႐ုတ္ဆီကို ထည့္ပါ။ အားလံုးထည့္ၿပီးမွ ဇြန္းနဲ႔ အနည္းငယ္ေမႊပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္စပ္အရသာနဲ႔ ခပ္ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးခံစားရမယ့္ ေဆးဘဲဥ မာဘိုတိုဟူးသုပ္ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
0 comments:
Post a Comment