www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Saturday, May 18, 2013

ႏွမ္းအရသာ ဂ်ပန္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဂ်ပန္ေခါက္ဆြဲ၊
ၾကက္ဥ၊
မုန္ညင္းစိမ္း၊
မႈိ၊
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊
ႏွမ္းျဖဴ၊
ဂ်ပန္ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊
ဂ်ပန္ႏွမ္းေဆာ့စ္၊
chilli paste၊
ၾကက္ျပဳတ္ရည္၊
ဝက္သား၊
ဂ်ပန္ငံျပာရည္(shoyu)။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြး ဆူဆူထဲမွာ သံုးမိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ၿပီး ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ထားပါ။ မုန္ညင္းစိမ္းကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ၾကက္ဥကို ျပဳတ္ထားပါ။ ဝက္သားကို ျပဳတ္ၿပီးပါးပါးလွီးပါ။
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကိုဆူေအာင္တည္ပါ။ ႏွမ္းျဖဴ၊ ႏွမ္းေဆာ့စ္၊ chilli paste၊ ဂ်ပန္ငံျပာရည္ တို႔ကို အခ်ဳိးက်ေရာစပ္ၿပီး ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲထည့္ပါ။ ဟင္းရည္ ဆူေအာင္ခဏ ေစာင့္ၿပီး အခ်ဳိ၊ အငန္ အရသာ အေတာ္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ဟင္းရည္ေတြကို ေခါက္ဆြဲထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။
ေခါက္ဆြဲထဲကို ၾကက္ဥ၊ မုန္ညင္းစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ ဝက္သားလႊာ ေတြကို ထပ္ထည့္လိုက္မယ္ဆိုရင္ ႏွမ္းနံ႔ေလးနဲ႔အစပ္အရသာ မရွိဘဲ အခ်ဳိဓာတ္ကဲတဲ့ ဂ်ပန္ ေခါက္ဆြဲတစ္ခြက္ ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္