ျပဳလုပ္နည္း
ၾကက္အူေခ်ာင္းကို မီးေအးေအးမွာ မိနစ္ အနည္းငယ္ကင္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
အသီးအရြက္ေတြကို သန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ေလးေတြလွီးပါ။
သံလြင္ ဆီ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းနဲ႔ ဗီနီဂါ ထည့္ၿပီး အသီးအရြက္ေတြကို ေရာနယ္ပါ။
အရသာအေနေတာ္ ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ သီးရြက္စံုသုပ္အေပၚကို ခ်ိစ္ ထပ္ထည့္ပါ။
ေနာက္ဆံုးမွအေအးခံထားတဲ့ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ လွီးၿပီး အရြက္ သုပ္နဲ႔ေရာလိုက္ပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ လုပ္ရတာလြယ္ကူၿပီး အရသာရွိတဲ့ ၾကက္အူေခ်ာင္း သီးရြက္စံုသုပ္ ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
ၾကက္အူေခ်ာင္းကို မီးေအးေအးမွာ မိနစ္ အနည္းငယ္ကင္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
အသီးအရြက္ေတြကို သန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ေလးေတြလွီးပါ။
သံလြင္ ဆီ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းနဲ႔ ဗီနီဂါ ထည့္ၿပီး အသီးအရြက္ေတြကို ေရာနယ္ပါ။
အရသာအေနေတာ္ ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ သီးရြက္စံုသုပ္အေပၚကို ခ်ိစ္ ထပ္ထည့္ပါ။
ေနာက္ဆံုးမွအေအးခံထားတဲ့ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ လွီးၿပီး အရြက္ သုပ္နဲ႔ေရာလိုက္ပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ လုပ္ရတာလြယ္ကူၿပီး အရသာရွိတဲ့ ၾကက္အူေခ်ာင္း သီးရြက္စံုသုပ္ ရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
0 comments:
Post a Comment