ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
တူနာငါး၊
စည္သြတ္ဘူးတစ္ဘူး၊
ထမင္း၊
ၾကက္သြန္နီ၊
ဆီ၊
ဆား၊
ပဲငံျပာရည္(အေနာက္ရည္)။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သြန္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ႂကြပ္လာရင္ တူနာငါးထည့္ပါ။ စည္သြတ္ဘူး တစ္ဘူးလံုး ထည့္စရာမလိုပါဘူး။ ကိုယ္ထည့္မယ့္ ထမင္းပမာဏနဲ႔ လိုက္မယ့္ ပမာဏပဲ ထည့္ပါ။ ငါးနည္းနည္း ႂကြပ္တာနဲ႔ ထမင္းထည့္ပါ။
ၿပီးရင္ အေနာက္ရည္ နည္းနည္းဆမ္း၊ ဆား အေပါ့အငန္ အေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ ဒီထဲကို ေဂၚဖီ၊ မုန္ညင္း စတဲ့ အသီးအရြက္ ေတြလည္း ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ ထည့္ေၾကာ္ႏုိင္ပါတယ္။
Ref: The Myanmar Times
တူနာငါး၊
စည္သြတ္ဘူးတစ္ဘူး၊
ထမင္း၊
ၾကက္သြန္နီ၊
ဆီ၊
ဆား၊
ပဲငံျပာရည္(အေနာက္ရည္)။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သြန္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ႂကြပ္လာရင္ တူနာငါးထည့္ပါ။ စည္သြတ္ဘူး တစ္ဘူးလံုး ထည့္စရာမလိုပါဘူး။ ကိုယ္ထည့္မယ့္ ထမင္းပမာဏနဲ႔ လိုက္မယ့္ ပမာဏပဲ ထည့္ပါ။ ငါးနည္းနည္း ႂကြပ္တာနဲ႔ ထမင္းထည့္ပါ။
ၿပီးရင္ အေနာက္ရည္ နည္းနည္းဆမ္း၊ ဆား အေပါ့အငန္ အေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ ဒီထဲကို ေဂၚဖီ၊ မုန္ညင္း စတဲ့ အသီးအရြက္ ေတြလည္း ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ ထည့္ေၾကာ္ႏုိင္ပါတယ္။
Ref: The Myanmar Times
0 comments:
Post a Comment