ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား (ေပါင္သား)
ဆား
ဂ်ပန္အရက္
ငံျပာရည္
င႐ုတ္ေကာင္း
ရွလကာရည္
သၾကား
ခ်င္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကိုသန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကို ရွလကာရည္၊ အရက္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကားတို႔နဲ႔ စက္ထဲမွာေရာ ေမႊၿပီး တစ္ဝက္စီခြဲလိုက္ပါ။ ၾကက္သားကိုေမႊထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ အခ်ိန္ေလးနာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
ၿပီးရင္ ၾကက္သားေတြကို တုတ္နဲ႔ ထိုးထားပါ။ ခုနက ေရာထားတဲ့ အႏွစ္ေတြထဲက တစ္ဝက္ကုိ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေကာ္မႈန္႔ထည့္၊ အနည္းငယ္ေမႊၿပီး ခ်လိုက္ပါ။ တုတ္ထိုးထားတဲ့ အသားေတြကို က်ဳိထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ ဆြတ္ၿပီး အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီခန္႔ရွိတဲ့ လွ်ပ္စစ္မီးဖိုမွာ ကင္ပါ။
အသားကို ေရႊအိုေရာင္ေျပာင္းလာရင္ တစ္ႀကိမ္၊ က်က္ခါနီးရင္ တစ္ႀကိမ္ ေကာ္ရည္ထဲမွာ ဆြတ္ၿပီးကင္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာခ်ဳိခ်ဳိနဲ႔ ခံတြင္းေတြ႕မယ့္ ဂ်ပန္ဆာေတးရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
ၾကက္သား (ေပါင္သား)
ဆား
ဂ်ပန္အရက္
ငံျပာရည္
င႐ုတ္ေကာင္း
ရွလကာရည္
သၾကား
ခ်င္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကိုသန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကို ရွလကာရည္၊ အရက္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကားတို႔နဲ႔ စက္ထဲမွာေရာ ေမႊၿပီး တစ္ဝက္စီခြဲလိုက္ပါ။ ၾကက္သားကိုေမႊထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ အခ်ိန္ေလးနာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
ၿပီးရင္ ၾကက္သားေတြကို တုတ္နဲ႔ ထိုးထားပါ။ ခုနက ေရာထားတဲ့ အႏွစ္ေတြထဲက တစ္ဝက္ကုိ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေကာ္မႈန္႔ထည့္၊ အနည္းငယ္ေမႊၿပီး ခ်လိုက္ပါ။ တုတ္ထိုးထားတဲ့ အသားေတြကို က်ဳိထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ ဆြတ္ၿပီး အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီခန္႔ရွိတဲ့ လွ်ပ္စစ္မီးဖိုမွာ ကင္ပါ။
အသားကို ေရႊအိုေရာင္ေျပာင္းလာရင္ တစ္ႀကိမ္၊ က်က္ခါနီးရင္ တစ္ႀကိမ္ ေကာ္ရည္ထဲမွာ ဆြတ္ၿပီးကင္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာခ်ဳိခ်ဳိနဲ႔ ခံတြင္းေတြ႕မယ့္ ဂ်ပန္ဆာေတးရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times
0 comments:
Post a Comment