www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Saturday, May 18, 2013

ဂ်ပန္ဆာေတး (Teriyaki)

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား (ေပါင္သား)
ဆား
ဂ်ပန္အရက္
ငံျပာရည္
င႐ုတ္ေကာင္း
ရွလကာရည္
သၾကား
ခ်င္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကိုသန္႔စင္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကို ရွလကာရည္၊ အရက္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကားတို႔နဲ႔ စက္ထဲမွာေရာ ေမႊၿပီး တစ္ဝက္စီခြဲလိုက္ပါ။ ၾကက္သားကိုေမႊထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ အခ်ိန္ေလးနာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
ၿပီးရင္ ၾကက္သားေတြကို တုတ္နဲ႔ ထိုးထားပါ။ ခုနက ေရာထားတဲ့ အႏွစ္ေတြထဲက တစ္ဝက္ကုိ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေကာ္မႈန္႔ထည့္၊ အနည္းငယ္ေမႊၿပီး ခ်လိုက္ပါ။ တုတ္ထိုးထားတဲ့ အသားေတြကို က်ဳိထားတဲ့ အရည္ထဲမွာ ဆြတ္ၿပီး အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီခန္႔ရွိတဲ့ လွ်ပ္စစ္မီးဖိုမွာ ကင္ပါ။
အသားကို ေရႊအိုေရာင္ေျပာင္းလာရင္ တစ္ႀကိမ္၊ က်က္ခါနီးရင္ တစ္ႀကိမ္ ေကာ္ရည္ထဲမွာ ဆြတ္ၿပီးကင္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာခ်ဳိခ်ဳိနဲ႔ ခံတြင္းေတြ႕မယ့္ ဂ်ပန္ဆာေတးရပါၿပီ။
Ref: The Myanmar Times

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္