ပါဝင္ပစၥည္း
ငါးရွဥ့္အေကာင္ - ၄၀ က်ပ္သား
ငွက္ေပ်ာဖူး - တစ္ဖူး
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ငါးရွဥ့္အေကာင္လိုက္ကို မန္က်ည္းအႏွစ္နဲ႔ ေသခ်ာေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးေတာ့ ေခါင္းျဖတ္၊ ဗိုက္ခဲြေဆးေၾကာၿပီး ဆားနဲ႔ နႏြင္းအနည္းငယ္ ထည့္နယ္ၿပီး ျပဳတ္ထား လိုက္ပါ။ ငါးရွဥ့္ႏူးတဲ့အထိ ေရခန္းေအာင္ ျပဳတ္ေပးၿပီး၊ ေအးသြားတဲ့အခါ အလယ္အ႐ိုးကို ထုတ္ပစ္လိုက္ကာ အသားေတြခ်ည္း ထြင္လိုက္ရပါမယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးကိုလည္း အျပင္သားေတြခြာခ်ၿပီး အတြင္းပိုင္း အႏုသား ေရာက္မွ အလယ္ကေန ထက္ျခမ္းခဲြ၊ ခပ္ရိတ္ရိတ္ေလးလွီးပါမယ္။ လွီးၿပီးသား ငွက္ေပ်ာဖူးကို ေရစိမ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ ဆီအရင္သတ္ပါမယ္။ ဆီသတ္ရာမွာ စပ္စပ္ေလးစာခ်င္သူေတြက င႐ုတ္သီးခဲြျခမ္းထည့္ၿပီး သတ္လို႔ရပါတယ္။ ဆီသတ္တဲ့အထဲကို ငံျပာရည္အနည္းငယ္ ထည့္ေပးၿပီး ေမႊၿပီးတာနဲ႔ ျပဳတ္ထားတဲ့ ငါးရွဥ့္ကို ထည့္ပါမယ္။ ငါးရွဥ့္ကို ငါးဘတ္ေမႊ ခ်က္သလိုပါပဲ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ငါးရွဥ့္အသားဖတ္ေလးေတြ ေၾကသြားၿပီး ဆီသတ္ထားတာေတြနဲ႔ သမသြားၿပီဆိုရင္ ေရစိမ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကို ဆယ္ထည့္ပါ။ ဆားနဲ႔ ဟင္းခတ္မႈန္႔ကုိလည္း အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ေပး ရပါမယ္။ အရသာထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးႏူးေအာင္ ေရထည့္ၿပီး အုပ္ထားပါ။
ေရထည့္ၿပီး အုပ္တဲ့အခ်ိန္မွာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေလးငါးေတာင့္ကို ထည့္အုပ္လိုက္ရင္ေတာ့ အနံ႔ေလး ပိုေမႊးသြားမွာပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးႏူးအိသြားေအာင္ ႏွစ္ေရေလာက္ထည့္ၿပီးၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ငါးရွဥ့္အသားကေရာေထြးသြားၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ငါးရွဥ့္အသားကေရာေထြးသြားၿပီး အရသာႏွစ္မ်ဳိးကလည္း စိမ့္ဝင္ေပါင္းစပ္သြားမွာပါ။ ေရခန္းသြားၿပီး ဆီျပန္လာလို႔ ခ်ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ႏူးညံ့ၿပီးအရသာရွိတဲ့ ငါးရွဥ့္ငွက္ေပ်ာဖူး ဟင္းကို သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
Ref : 7 Day News
ငါးရွဥ့္အေကာင္ - ၄၀ က်ပ္သား
ငွက္ေပ်ာဖူး - တစ္ဖူး
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ငါးရွဥ့္အေကာင္လိုက္ကို မန္က်ည္းအႏွစ္နဲ႔ ေသခ်ာေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးေတာ့ ေခါင္းျဖတ္၊ ဗိုက္ခဲြေဆးေၾကာၿပီး ဆားနဲ႔ နႏြင္းအနည္းငယ္ ထည့္နယ္ၿပီး ျပဳတ္ထား လိုက္ပါ။ ငါးရွဥ့္ႏူးတဲ့အထိ ေရခန္းေအာင္ ျပဳတ္ေပးၿပီး၊ ေအးသြားတဲ့အခါ အလယ္အ႐ိုးကို ထုတ္ပစ္လိုက္ကာ အသားေတြခ်ည္း ထြင္လိုက္ရပါမယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးကိုလည္း အျပင္သားေတြခြာခ်ၿပီး အတြင္းပိုင္း အႏုသား ေရာက္မွ အလယ္ကေန ထက္ျခမ္းခဲြ၊ ခပ္ရိတ္ရိတ္ေလးလွီးပါမယ္။ လွီးၿပီးသား ငွက္ေပ်ာဖူးကို ေရစိမ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ ဆီအရင္သတ္ပါမယ္။ ဆီသတ္ရာမွာ စပ္စပ္ေလးစာခ်င္သူေတြက င႐ုတ္သီးခဲြျခမ္းထည့္ၿပီး သတ္လို႔ရပါတယ္။ ဆီသတ္တဲ့အထဲကို ငံျပာရည္အနည္းငယ္ ထည့္ေပးၿပီး ေမႊၿပီးတာနဲ႔ ျပဳတ္ထားတဲ့ ငါးရွဥ့္ကို ထည့္ပါမယ္။ ငါးရွဥ့္ကို ငါးဘတ္ေမႊ ခ်က္သလိုပါပဲ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ငါးရွဥ့္အသားဖတ္ေလးေတြ ေၾကသြားၿပီး ဆီသတ္ထားတာေတြနဲ႔ သမသြားၿပီဆိုရင္ ေရစိမ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကို ဆယ္ထည့္ပါ။ ဆားနဲ႔ ဟင္းခတ္မႈန္႔ကုိလည္း အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ေပး ရပါမယ္။ အရသာထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးႏူးေအာင္ ေရထည့္ၿပီး အုပ္ထားပါ။
ေရထည့္ၿပီး အုပ္တဲ့အခ်ိန္မွာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေလးငါးေတာင့္ကို ထည့္အုပ္လိုက္ရင္ေတာ့ အနံ႔ေလး ပိုေမႊးသြားမွာပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးႏူးအိသြားေအာင္ ႏွစ္ေရေလာက္ထည့္ၿပီးၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ငါးရွဥ့္အသားကေရာေထြးသြားၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ငါးရွဥ့္အသားကေရာေထြးသြားၿပီး အရသာႏွစ္မ်ဳိးကလည္း စိမ့္ဝင္ေပါင္းစပ္သြားမွာပါ။ ေရခန္းသြားၿပီး ဆီျပန္လာလို႔ ခ်ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ႏူးညံ့ၿပီးအရသာရွိတဲ့ ငါးရွဥ့္ငွက္ေပ်ာဖူး ဟင္းကို သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
Ref : 7 Day News
0 comments:
Post a Comment