သိပ္ျပင္းထန္မႈ
မရွိတဲ့ ေသြးတြင္း သၾကား သို႔မဟုတ္ ဂလူးကို႔စ္ နည္းပါးျခင္း အေျခအေန
(Hypoglycemia) အတြက္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ျမင့္မားစြာပါဝင္တဲ့ အစားအစာ မ်ားကို
နည္းနည္းႏွင့္ မၾကာခဏ စားေပး ပါ။ ခ႐ိုမီယမ္သတၲဳဓာတ္ (Chromium) ပါျဖည့္
စြက္စာက ေသြးတြင္းသၾကားပမာဏကို (နည္းသည္ ျဖစ္ေစ၊ မ်ားသည္ျဖစ္ေစ)
ထိန္းညႇိေပးပါတယ္။ ခ႐ိုမီယမ္သတၲဳဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြကေတာ့
ကေစာ္ေဖာက္ရာမွာ သံုးတဲ့တေဆး (Brewer's Yeast) ၊ ဖြဲႏုမထုတ္ထားတဲ့
ဂ်ံဳႏွင့္ျပဳလုပ္ထားေသာ ေပါင္မုန္႔ႏွင့္ ဆီရီယယ္မ်ား (Cereals)၊ သကာရည္၊
ဒိန္ခဲႏွင့္ အဆီမပါတဲ့ အသားမ်ားပဲျဖစ္တယ္။ By Health Digest
0 comments:
Post a Comment