၁) ကြန္ဒံုးအသံုးျပဳပါ
လိင္ဆက္ ဆံစဥ္မွာ သင့္ အမ်ိဳးသား ကို ကြန္ဒံုး အသံုးျပဳ ေစတာ ေၾကာင့္ သင့္ မွာ သားအိမ္ ေခါင္း ကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ HPV ဗိုင္းရပ္စ္ ကူးစက္ႏိုင္ေျခ ၇၀ ရာ ခိုင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ ဝါရွင္တန္ တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြရဲ႕ ေျပာ ၾကားခ်က္အရ သိရပါတယ္။
၂) ေခ်ာဆီအသံုးျပဳပါ
ပင္လယ္ေရညႇိအႏွစ္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္တဲ့ Carrageenan နဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေခ်ာ ဆီကို အသံုးျပဳတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ ဆဲလ္အတြင္းသို႔ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာ ျဖစ္ေစတဲ့ HPV ဗိုင္းရပ္စ္ မဝင္ေရာက္ ေအာင္ တားျမစ္ႏိုင္ပါတယ္။
၃) ေနေရာင္ကာလိမ္းေဆး အသံုးျပဳပါ
ေနေရာင္နဲ႔ ထိေတြ႕တာေၾကာင့္ ခုခံ အားစနစ္ အားနည္းသြားၿပီး HPV ပိုးဝင္ ေရာက္ႏိုင္တဲ့ အႏၱရာယ္ ပိုမ်ားသြား ပါတယ္။ ၄) ေဂၚဖီထုပ္စားပါ ေဂၚဖီထုပ္နဲ႔ ပန္းေဂၚဖီမွာ ပါဝင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြဟာ သားအိမ္ေခါင္း ကင္ ဆာဆဲလ္နဲ႔ HPV ကူးစက္ခံရတဲ့ ဆဲလ္ ေတြကို ခႏၶာကိုယ္က မိမိဘာသာ ဖ်က္ ဆီးပစ္ႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသနျပဳလုပ္ ခ်က္အရ သိရပါတယ္။
၅) အနီေရာင္အစားအစာ စားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဖရဲသီး၊ မာလကာသီး ေတြကို အနီေရာင္ျဖစ္ေစတဲ့ ေရာင္ျခယ္ ပစၥည္း လိုင္ကိုပင္းဟာ ကင္ဆာကို တြန္း လွန္ႏိုင္တဲ့ အစြမ္းထက္ဆံုး ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းျဖစ္ပါတယ္။ လိုင္ကိုပင္း ကို အစာမွ အမ်ားဆံုးရရွိတဲ့ အမ်ိဳးသမီး ေတြဟာ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ ေျခ ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့ႏိုင္တယ္လို႔ အရီ ဇိုးနားတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက အၾကံ ျပဳထားပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
By Good Health
လိင္ဆက္ ဆံစဥ္မွာ သင့္ အမ်ိဳးသား ကို ကြန္ဒံုး အသံုးျပဳ ေစတာ ေၾကာင့္ သင့္ မွာ သားအိမ္ ေခါင္း ကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ HPV ဗိုင္းရပ္စ္ ကူးစက္ႏိုင္ေျခ ၇၀ ရာ ခိုင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ ဝါရွင္တန္ တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြရဲ႕ ေျပာ ၾကားခ်က္အရ သိရပါတယ္။
၂) ေခ်ာဆီအသံုးျပဳပါ
ပင္လယ္ေရညႇိအႏွစ္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္တဲ့ Carrageenan နဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေခ်ာ ဆီကို အသံုးျပဳတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ ဆဲလ္အတြင္းသို႔ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာ ျဖစ္ေစတဲ့ HPV ဗိုင္းရပ္စ္ မဝင္ေရာက္ ေအာင္ တားျမစ္ႏိုင္ပါတယ္။
၃) ေနေရာင္ကာလိမ္းေဆး အသံုးျပဳပါ
ေနေရာင္နဲ႔ ထိေတြ႕တာေၾကာင့္ ခုခံ အားစနစ္ အားနည္းသြားၿပီး HPV ပိုးဝင္ ေရာက္ႏိုင္တဲ့ အႏၱရာယ္ ပိုမ်ားသြား ပါတယ္။ ၄) ေဂၚဖီထုပ္စားပါ ေဂၚဖီထုပ္နဲ႔ ပန္းေဂၚဖီမွာ ပါဝင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြဟာ သားအိမ္ေခါင္း ကင္ ဆာဆဲလ္နဲ႔ HPV ကူးစက္ခံရတဲ့ ဆဲလ္ ေတြကို ခႏၶာကိုယ္က မိမိဘာသာ ဖ်က္ ဆီးပစ္ႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသနျပဳလုပ္ ခ်က္အရ သိရပါတယ္။
၅) အနီေရာင္အစားအစာ စားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဖရဲသီး၊ မာလကာသီး ေတြကို အနီေရာင္ျဖစ္ေစတဲ့ ေရာင္ျခယ္ ပစၥည္း လိုင္ကိုပင္းဟာ ကင္ဆာကို တြန္း လွန္ႏိုင္တဲ့ အစြမ္းထက္ဆံုး ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းျဖစ္ပါတယ္။ လိုင္ကိုပင္း ကို အစာမွ အမ်ားဆံုးရရွိတဲ့ အမ်ိဳးသမီး ေတြဟာ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ ေျခ ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့ႏိုင္တယ္လို႔ အရီ ဇိုးနားတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက အၾကံ ျပဳထားပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
By Good Health
0 comments:
Post a Comment