အစာေလွ်ာ့စား
တာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ အလြယ္တကူ က်ဆင္း ႏိုင္ေပမယ့္ ေရရွည္မွာ
က်ဆင္းသြားတဲ့ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းသိမ္းႏိုင္ဖုိ႔ ခက္ခဲတယ္လုိ႔
ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။
မီးယပ္ေသြး
ဆံုးၿပီး အမ်ဳိးသမီးေတြမွာမူ စြမ္းအင္အသံုးျပဳမႈ သဘာဝအတုိင္း
က်ဆင္းတတ္တာေၾကာင့္ ေရရွည္ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းႏုိင္ဖုိ႔
အလြန္ခက္ခဲတတ္ပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ စတင္က်ဆင္းၿပီး ေနာက္ပိုင္းမွာ
မိမိကုိယ္မိမိ တြန္းအားေပးဖုိ႔ နည္းသြားတာ၊ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္ႏႈန္း ေႏွးတာ
အပါအဝင္ ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕ ဇီဝေဗဒ ေျပာင္းလဲမႈေတြျဖစ္တာ၊ အစာစားခ်င္စိတ္နဲ႔
သက္ဆုိင္တဲ့ ေဟာ္မုန္းေတြ ျမင့္မားလာတာ စတဲ့ အခ်က္အလက္ေတြေၾကာင့္ ေရရွည္
ကုိယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းႏုိင္ဖုိ႔ ခဲယဥ္းသြားတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ သုေတသီေတြ
အေနနဲ႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေရရွည္ထိန္းထားႏုိင္သူေတြကို ေလ့လာရာမွာ
ေလးႏွစ္တာ ကာလအထိ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းႏုိင္သူေတြဟာ အခ်ဳိစာနဲ႔
ဆီေၾကာ္စာေတြ စားသံုးမႈ ေလ်ာ့နည္းတာ၊ အခ်ဳိရည္ ေသာက္သံုးမႈနည္းတာ၊
ငါးဟင္းအစားမ်ားတာနဲ႔ စားေသာက္ဆုိင္မွာ စားသံုးမႈ နည္းတာတုိ႔ကို
လိုက္နာၾကေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီးဝလံ
မ်ားမ်ားစားသံုးတာ၊ အသားနဲ႔ ဒိန္ခဲကို ေလွ်ာ့ၿပီး စားတာေတြဟာလည္း ေရရွည္
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းဖုိ႔ အေရးႀကီးတဲ့ အခ်က္ေတြပါလို႔ သုေတသီေတြက
ေဖာ္ထုတ္လိုက္ပါတယ္။
BY GOOD HEALTH
0 comments:
Post a Comment