၂၀၁၁
ခုႏွစ္ အတြင္း ကမၻာ တစ္ လႊားမွာ ၾကက္ဥ အလံုးေပါင္း သန္း တစ္ေထာင္ ေက်ာ္
စားသံုးခဲ့ၾကတယ္။ ကမၻာေပၚရွိ လူတစ္ဦးခ်င္းစီဟာ ပ်မ္းမွ် ၁၇၃ လံုးႏႈန္း
စားသံုးခဲ့ပါတယ္။ ၾကက္ဥဟာ အာဟာရဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ႐ိုင္ဗိုဖေလဗင္၊
ဗီတာမင္ B12၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ပ႐ိုတင္း၊ ဆယ္လီနီယမ္တို႔ ျြကယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့
အရင္းအျမစ္ေကာင္းတစ္ခုျဖစ္တယ္။ ၾကက္ဥထဲမွာပါဝင္တဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ဟာ
အရည္အေသြးျမင့္ ပ႐ိုတင္း High Quality Protein ျဖစ္တယ္။ ၾကက္ဥတစ္လံုးမွာ
စုစုေပါင္း ကယ္လိုရီ ၇၀ ပါဝင္တယ္။ ၾကက္ဥ ဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ခ်လိုသူမ်ား၊
ျြကက္သားသန္စြမ္းလိုသူမ်ားအတြက္ သင့္ေတာ္ၿပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မ်ားရဲ႕
က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစကာ မ်က္စိႏွင့္ ဦးေႏွာက္၏ လုပ္ေဆာင္ ခ်က္ကိုလည္း
ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ၾကက္ဥထဲမွာ မေကာင္းတဲ့ အခ်က္ ကေတာ့ ျပည့္ဝဆီနဲ႔
ကိုလက္စထ ေရာလ္ ပါဝင္မႈ ျမင့္မားျခင္းပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ ေသြးတြင္းအဆီဓာတ္
မ်ားတဲ့သူမ်ား၊ အဝလြန္သူမ်ား၊ ႏွလံုး ေသြးေၾကာေရာဂါရွိသူမ်ားကေတာ့
သင့္တင့္မွ်တ႐ံု စားရန္ျဖစ္ပါတယ္။ Ref : Internet
0 comments:
Post a Comment