www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Tuesday, May 21, 2013

အူမႀကီးႏွင့္ စအိုကင္ဆာအႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္မည့္ အစာ

အူမႀကီး-စအုိကင္ဆာ (Colorectal Cancer) ဟာ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုမွာ ကင္ဆာေၾကာင့္ ေသဆံုးႏိုင္ေျခ ဒုတိယအျဖစ္မ်ားဆံုး အေၾကာင္းရင္းပါ။ ဒီေရာဂါျဖစ္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေအာင္ အနီေရာင္အသားနဲ႔ ျပဳျပင္ထားတဲ့ အသားေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ အသီးအႏွံေတြကို မ်ားမ်ားစားေပးဖို႔ လိုအပ္ေၾကာင္း သိၿပီးျဖစ္မွာပါ။ အခုေလ့လာမႈအသစ္ေတြအရ ကင္ဆာအႏၲရာယ္ ေလ်ာ့က်ေစဖို႔ ေအာက္ပါ အစာေလးမ်ဳိးကိုပါ ထည့္စားေပးသင့္ေၾကာင္း ဆိုပါတယ္။
၁။ ႏြားႏို႔
တစ္ေန႔မွာ ႏြားႏို႔တစ္ခြက္ (Cup) ေသာက္တာဟာ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ကို ၂၂ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈ ၂၇ ခုအရ သိရပါတယ္။ အေကာင္းဆံုး အက်ဳိးေက်းဇူးရရွိေစဖို႔ အဆီမပါ ဒါမွမဟုတ္ အဆီနည္း ႏြားႏို႔ကို ေရြးခ်ယ္ပါ။
၂။ ငါး
အေမရိကန္လူႀကီး ၁၈၀၀ ေက်ာ္ကို လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ အိုမီဂါသရီးဖက္တီးအက္စစ္ ပမာဏမ်ားမ်ားပါတဲ့ အစာ အစားသူေတြဟာ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းကို ၃၉ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေၾကာင္း သိရပါတယ္။ အိုမီဂါသရီးဖက္တီးအက္စစ္ အလံုအေလာက္ရရွိေအာင္ အဆီမ်ားတဲ့ ငါးေတြျဖစ္တဲ့ တူနာငါး၊ ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ ဆာဒင္းငါးေတြကို တစ္ပတ္မွာ ႏွစ္ႀကိမ္စားေပးပါ။
၃။ ပဲပိစပ္
ေန႔စဥ္ ပဲပိစပ္နဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့အစာ ငါးဂရမ္စားေပးရင္ အူမႀကီးစအိုကင္ဆာ အႏၲရာယ္ကို ၈ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္လို႔ တ႐ုတ္အမ်ဳိးသမီး ၆၈,၀၀၀ ေက်ာ္ကို လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ခုက ဆိုပါတယ္။ ပဲပိစပ္ ငါးဂရမ္ဟာ တိုဟူးခြက္ရဲ႕ ရွစ္ပံုတစ္ပံုစာမွ်ပဲ ရွိတာပါ။ ပဲပိစပ္မွာပါဝင္တဲ့ Sphingadienes ဆိုတဲ့ သဘာဝအဆီ ေမာ္လီက်ဴးေတြဟာ အူမႀကီးထဲက ကင္ဆာဆဲလ္ေတြအတြက္ အဆိပ္ျဖစ္တာေၾကာင့္ ဒီလုိအက်ဳိးေက်းဇူးေပးတာ ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း တျခားေလ့လာမႈတစ္ခုက ရွင္းျပပါတယ္။
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့အတြက္ အူမႀကီးအက်ိတ္ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ တစ္ပတ္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငါးဥအစိမ္းလိုက္ စားေပးရင္ ကင္ဆာအႏၲရာယ္ကို ၁၁ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
Ref : Good Health

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္