 တစ္ေန႔
ေကာ္ဖီ ၆ခြက္ ေသာက္သံုး ျခင္းသည္ အူမႀကီး ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏႈန္း ကို 
သိသိသာသာ ေလ်ာ့နည္းေစႏိုင္ေၾကာင္း ေနာက္ဆံုး သုေတသနျပဳရလဒ္အရ သိပၸံပညာ 
ရွင္မ်ားက ထုတ္ေဖာ္ေၾကာ္ျငာခဲ့ သည္။ စမ္းသပ္မႈတြင္ ပါဝင္ခဲ့တစ္ ေန႔ေကာ္ဖီ 
၄ခြက္ ေသာက္သူမ်ား သည္ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေခ်။ ၁၅ရာခိုင္ႏႈန္း 
ေလ်ာ့နည္းသြားၿပီး ၆ ခြက္ႏွင့္ ၆ခြက္အထက္သူမ်ားမွာမူ ၄၀ 
ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့နည္းသြား ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရျခင္းျဖစ္သည္။
တစ္ေန႔
ေကာ္ဖီ ၆ခြက္ ေသာက္သံုး ျခင္းသည္ အူမႀကီး ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏႈန္း ကို 
သိသိသာသာ ေလ်ာ့နည္းေစႏိုင္ေၾကာင္း ေနာက္ဆံုး သုေတသနျပဳရလဒ္အရ သိပၸံပညာ 
ရွင္မ်ားက ထုတ္ေဖာ္ေၾကာ္ျငာခဲ့ သည္။ စမ္းသပ္မႈတြင္ ပါဝင္ခဲ့တစ္ ေန႔ေကာ္ဖီ 
၄ခြက္ ေသာက္သူမ်ား သည္ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေခ်။ ၁၅ရာခိုင္ႏႈန္း 
ေလ်ာ့နည္းသြားၿပီး ၆ ခြက္ႏွင့္ ၆ခြက္အထက္သူမ်ားမွာမူ ၄၀ 
ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့နည္းသြား ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရျခင္းျဖစ္သည္။သို႔ေသာ္ လက္ဖက္ရည္ႀကိဳက္သူ မ်ားအေနျဖင့္ အလားတူအက်ိဳးေက်း ဇူးမ်ားမရရွိႏိုင္ေၾကာင္း သိပၸံပညာ ရွင္မ်ားက ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ၿဗိတိန္ႏိုင္ငံတြင္ ႏွစ္စဥ္ လူ ၄၀ဝ၀ဝ ေက်ာ္ အူမႀကီးကင္ဆာခံစားေနရ သည္။
ေရာဂါ၏ အေစာပိုင္းသတိ ေပးလကၡဏာမ်ားကို ေဝဒနာရွင္အ မ်ားစုလ်စ္လ်ဴ႐ႈတတ္ျခင္း၊ ကင္ဆာ ေနာက္ဆံုးအဆင့္ ေရာက္ရွိမွသာ ေဆးဝါးကုသမႈ ခံယူျခင္း စသည့္ အခ်က္ မ်ားေၾကာင့္ ေသဆံုးသူဦးေရ မွာလည္း တစ္ႏွစ္လွ်င္ ၁၆၀ဝ၀ခန္႔ ရွိေနသည္။ အဆီမ်ားၿပီး အနီေရာင္ အသားမ်ားစားျခင္း၊ ေလ့က်င့္ခန္းမ လုပ္ျခင္းစသည္ တို႔သည္ အူမႀကီး ကင္ဆာျဖစ္ပြားေစခဲ့သည့္ အဓိက အခ်က္မ်ားတြင္ ပါဝင္သည္။
ယခု ေနာက္ဆံုးေလ့လာမႈတြင္ မာရီလင္း ျပည္နယ္US National Cancer Institute မွ သုေတသီမ်ားက အမ်ိဳး သားႏွင့္ အမ်ိဳးသမီး ၄၉၀ဝ၀ဝ နီးပါးကို ေလ့လာခဲ့ၿပီး သူတို႔၏ပံု မွန္စားေသာက္မႈ အေလ့အထမ်ားကို အေသးစိတ္မွတ္တမ္းတင္ခဲ့ၾကသ လို ေကာ္ဖီေသာက္သူႏွင့္မေသာက္ သူမ်ားအၾကား အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏႈန္းကိုလည္း ႏိႈင္းယွဥ္ၾကည့္ ခဲ့ၾကသည္။
ယင္းေနာက္ တစ္ေန႔ ေကာ္ဖီ ၄ခြက္မွ ၅ခြက္ေသာက္သူ မ်ားမွာ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေခ် သိသိ သာသာက်ဆင္းသြားေၾကာင္း ေတြ႕ ရွိခဲ့ၿပီး ေနာက္ဆံုးထုတ္ Clinical Nutrition ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပခဲ့ၾက သည္။ သို႔ေသာ္ တစ္ေန႔ေကာ္ဖီ ၆ခြက္ေသာက္ျခင္းသည္ အက်ိဳးအ မ်ားဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း၊ အူမႀကီးကင္ ဆာျဖစ္ႏိုင္ေခ် ၄၀ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့နည္းေစေၾကာင္း သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ယခင္ ေလ့လာမႈ မ်ားတြင္ တစ္ေန႔ေကာ္ဖီ သို႔မဟုတ္ လက္ဖက္ရည္ ၅ခြက္ ေသာက္သူမ်ားသည္ ဦးေႏွာက္ကင္ ဆာျဖစ္ပြားႏႈန္းကို ၄၀ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ က်ဆင္းေစေၾကာင္း ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ၄င္းျပင္ တစ္ေန႔ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ ေသာက္လွ်င္ေတာင္ ခံတြင္းႏွင့္အစာ ျပြန္ကင္ဆာမ်ား ျဖစ္ပြားမႈကို ထက္ ဝက္ခန္႔ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ေၾကာင္း ဂ်ပန္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
သို႔ေသာ္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီး မ်ားအေနျဖင့္ တစ္ေန႔လွ်င္ ကဖိန္း ဓာတ္ ၂၀ဝ မီလီဂရမ္ခန္႔သာ ရရွိ သင့္ေၾကာင္း အမ်ိဳးသားက်န္းမာ ေရးဝန္ေဆာင္မႈ ဌာန NHS ကသတိ ေပးခဲ့သည္။
By First Music News
 










 
0 comments:
Post a Comment