အသက္၄၅
ႏွစ္ႏွင့္ ၈၃ ႏွစ္ၾကား ၇၅,ဝ၀ဝ ပါဝင္ေသာ ဆြီဒင္ႏိုင္ငံ တြင္ျပဳ လုပ္ခဲ့သည့္
ႀကီးမားေသာေလ့လာခ်က္ တစ္ရပ္အရ အဆီနည္းေသာႏို႔ထြက္
ပစၥည္းစားသံုးသူမ်ားသည္ေလျဖတ္ေရာဂါျဖစ္ ပြားႏိုင္ေျခနည္း ပါးေၾကာင္း ေတြ႔
ရွိခဲ႔သည္။ ကပ္ေရာဂါေလ့လာေရး တြဲဖက္ပါေမာကၡ ဆူဆန္နာလာ ဆင္ဦးေဆာင္ေသာေလ့လာမႈ
စာတမ္း အရေလ့လာမႈတြင္ ပါဝင္သူမ်ားမွာ အစပထမ တြင္ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ျခင္း
ႏွင့္ ကင္ဆာကဲ႔သို႔ ေရာဂါမ်ား ကင္းစင္ေၾကာင္း၊၎တို႔အားလံုးက အခ်က္ ၉၆ ခ်က္
ပါဝင္ေသာ အစားအေသာက္ အေလ့အ ထ ဆိုင္ရာ ေမးခြန္းမ်ားကိုေျဖၾကားခဲ့ၾကေၾကာင္း
သိရသည္။
ေနာက္ဆက္တြဲ ဆယ္ႏွစ္တာကာလအတြင္း အမ်ိဳးသား ၂၄၀၉ ဦးႏွင့္ အမ်ိဳးသမီး ၁၆၈၀ ဦးမွာ ေလျဖတ္ေရာဂါခံစားခဲ့ရ သည္။ ေလျဖတ္ေရာဂါေလ့လာျခင္း ဂ်ာနယ္တြင္ေဖာျ္ပထားေသာ စာတမ္းအရ အဆီဓာတ္နည္း ပါးေသာ ႏို႔ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဒိန္ခဲမ်ားကို စားသံုးသူမ်ားသည္ အဆီအႏွစ္ျပည့္ ဝ သည့္ ႏို႔ ထြက္ ပစၥည္းမ်ားကို စားသံုး သူမ်ား ထက္ ေလျဖတ္ျခင္း ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၁၂ ရာခိုင္ႏႈန္း နည္းပါးသည္ဟု ေရးသားထားသည္။ ယင္းမွာ အဆီ နည္း ႏို႔ထြက္ ပစၥည္း မ်ားတြင္ ပါဝင္သည့္ ကယ္စီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီယမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ဒီမ်ားက လူ၏ ေသြးတိုး ႏႈန္းအေပၚ သက္ေရာက္မႈ ရွိျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္ႏိုင္ သည္ ဟု သုေတသီတြဲဖက္ ပါေမာကၡက ေျပာ ၾကားသည္။
By 7Day News
ေနာက္ဆက္တြဲ ဆယ္ႏွစ္တာကာလအတြင္း အမ်ိဳးသား ၂၄၀၉ ဦးႏွင့္ အမ်ိဳးသမီး ၁၆၈၀ ဦးမွာ ေလျဖတ္ေရာဂါခံစားခဲ့ရ သည္။ ေလျဖတ္ေရာဂါေလ့လာျခင္း ဂ်ာနယ္တြင္ေဖာျ္ပထားေသာ စာတမ္းအရ အဆီဓာတ္နည္း ပါးေသာ ႏို႔ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဒိန္ခဲမ်ားကို စားသံုးသူမ်ားသည္ အဆီအႏွစ္ျပည့္ ဝ သည့္ ႏို႔ ထြက္ ပစၥည္းမ်ားကို စားသံုး သူမ်ား ထက္ ေလျဖတ္ျခင္း ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၁၂ ရာခိုင္ႏႈန္း နည္းပါးသည္ဟု ေရးသားထားသည္။ ယင္းမွာ အဆီ နည္း ႏို႔ထြက္ ပစၥည္း မ်ားတြင္ ပါဝင္သည့္ ကယ္စီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီယမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ဒီမ်ားက လူ၏ ေသြးတိုး ႏႈန္းအေပၚ သက္ေရာက္မႈ ရွိျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္ႏိုင္ သည္ ဟု သုေတသီတြဲဖက္ ပါေမာကၡက ေျပာ ၾကားသည္။
By 7Day News
0 comments:
Post a Comment