www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Monday, May 20, 2013

ေဆး႐ံုတက္ ေနရသူ အတြက္ အစားအေသာက္ ျပင္ဆင္ေသာ အခါ

သင့္မိသားစုဝင္တစ္ဦး၊ ခင္မင္ရတဲ့ မိတ္ေဆြတစ္ဦး ေဆး႐ံု တက္ရတဲ့အခါ သူ အျမန္ဆံုးျပန္လည္ေနေကာင္း လာေစဖို႔နဲ႔ အာဟာရျပည့္ဝစြာ က်န္းမာေစဖို႔ အတြက္ အစားအေသာက္ေတြျပင္ဆင္ေပးတဲ့အခါ သိထားသင့္တဲ့ အ ခ်က္ေတြ ရွိပါတယ္။
အစားအေသာက္ မျပင္ဆင္ခင္ ဆရာဝန္၊ သူနာျပဳဆရာမတို႔ကို အရင္ေမးျမန္းပါ
ေဆး႐ံုတက္ေနရတဲ့ လူနာက ကူးစက္ပိုးဝင္တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရး ထိခိုက္ေနတာလား ဒါမွမဟုတ္ သီးသန္႔အစားအေသာက္ (ဥပမာ- အူေရာင္ ငန္းဖ်ား တိုက္ ဖြိဳက္ေရာဂါျဖစ္ရင္ အဖတ္မပါတဲ့ အရည္)ကို စားဖို႔ လိုတာလား ဆိုတာကို သိဖို႔လိုပါတယ္။ တခ်ိဳ႕အေျခအေနေတြမွာ တခ်ိဳ႕အစား အ ေသာက္ေတြထဲမွာပါတဲ့ ပံုမွန္ဘက္ တီးရီးယားပိုးေတြ၊ အပိုအာဟာရ ဓာတ္ေတြနဲ႔ ဂလူတင္၊ ဓာတ္မတည့္ မႈျဖစ္ေစတဲ့ အရာေတြပါတဲ့ အစာ ေတြက က်န္းမာေရးအတြက္ အႏၱ ရာယ္ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ရမည္႕ အစားအေသာက္ကို သိၿပီဆိုလွ်င္ အႏၱရာယ္ ကင္းေအာင္ ျပင္ဆင္ပါ
အစားအေသာက္ ျပင္ဆင္ ရာမွာ ပိုးမႊားကင္းစင္ၿပီး အႏၱရာယ္ လံုးဝမရွိေစဖို႔ ေအာက္ပါအခ်က္ ေတြကို လိုက္နာသင့္ပါတယ္။
သန္႔ရွင္းေအာင္ဂရုစိုက္ပါ
လက္၊ အိုးခြက္ပန္းကန္၊ စဥ္း တီတံုးစတာေတြကို အစားအေသာက္ မျပင္ဆင္ခင္၊ အသားစိမ္း၊ ပင္လယ္စာနဲ႔ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ မထိေတြ႕ခင္နဲ႔ ထိေတြ႕ ၿပီးခ်ိန္မွာ လည္း ေဆးေၾကာ သန္႔စင္ေပးပါ။
သီးျခားစီခြဲထားပါ
အသားစိမ္း၊ ပင္လယ္စာ၊ မ ေဆးေၾကာရေသးတဲ့ ဟင္းသီးဟင္း ရြက္ စတာေတြကို ခ်က္ၿပီးသား အ စားအေသာက္ေတြနဲ႔ သီးျခားစီ ခြဲ ထားရပါမယ္။
က်က္ေအာင္ခ်က္ပါ
အစားအေသာက္ေတြ၊ အထူး သျဖင့္ အသားစိမ္း၊ ငါးစိမ္းေတြကို ေကာင္းေကာင္း က်က္တဲ့အထိ ခ်က္ျပဳတ္သင့္ပါတယ္။
ေအးခဲေအာင္ထားပါ
တကယ္လို႔ အစားအေသာက္ ေတြကို ေဆး႐ံုသို႔ မယူရေသးရင္ အခ်ိန္ႏွစ္နာရီအတြင္း ေရခဲ ေသတၲာထဲထည့္ၿပီး ေအးေအာင္ ထားေပးရပါမယ္။
တစ္ႀကိမ္သာ စားႏိုင္ေသာ အစာကိုသာ အလံုအေလာက္ သယ္သြားပါ
ဒိန္ခ်ဥ္၊ ခရက္ကာမုန္႔၊ ေျမပဲ ေထာပတ္နဲ႔ ကြတ္ကီးမုန္႔ စတာ ေတြကို တစ္ႀကိမ္စားႏိုင္တဲ့ ပမာဏ ကိုသာ သယ္သြားပါ။
အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ ပုပ္သိုး လြယ္ေသာ အစားအေသာက္ မ်ားကိိုု မထားပါႏွင့္
အႏၱရာယ္ ကင္းေစဖို႔နဲ႔ စားခ်င္စိတ္ မရွိေတာ့တာမ်ိဳး မျဖစ္ေစဖို႔ အခန္း အပူခ်ိန္မွာ မထားပါနဲ႔။ ပူေအာင္ ဒါမွမဟုတ္ ေအးေအာင္ ထားပါ။
အစားအေသာက္အားလံုးကို အၫႊန္း တပ္ထားပါ
အစားအေသာက္ထည့္ထားတဲ့ ဘူးေတြနဲ႔ျပင္ဆင္ထားတဲ့ ရက္စြဲေတြကို အၫႊန္းသဖြယ္ ကပ္ထားပါ။ ဒါမွသာ စားသင့္သလား၊ လႊင့္ပစ္ဖို႔ လိုေနၿပီလား ဆိုတာ ကို ခြဲျခား သိႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။


By Good Health

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္