ေႏြေနပူမွာေအးျမတဲ့ သံပရာရည္ကို ကိုေသာက္ေလ့ ရွိၾကပါတယ္။ သံပရာ ရည္ကို
ေသာက္တာေၾကာင့္ အရသာကို တိုးေစတဲ့အျပင္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္
က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးအေျမာက္ အမ်ားကိုလည္း ေပးစြမ္းႏိုင္ပါ တယ္ ။
ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္မႈ ကို ေလ်ာ့က် ေစတယ္၊ အသည္းကို သန္႔စင္ေပး တယ္၊
အစာေၾကညက္ေစတယ္၊ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈ (Metabolism)ကို အားေကာင္းေစပါတယ္။
ဒီလို အက်ိဳး ေက်းဇူးေတြအျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ကို လည္း ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။ ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိတာက သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္စီမ်ား စြာ ပါဝင္ လို႔ပါ။ ဗီတာမင္စီဟာ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္ တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အစြမ္း ထက္ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္တစ္မ်ိဳး လည္းျဖစ္ တာေၾကာင့္ ပတ္ဝန္း က်င္ရွိ အႏၱရာယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြ ကို တြန္း လွန္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါ တယ္။
ဗီတာမင္စီဟာ ကိုယ္ခံစြမ္း အားေကာင္းေစ ၿပီး ေသြးတိုးကို က်ေစ ပါတယ္။ သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္စီ အျပင္ ဗီတာ မင္ ေအ၊ ရက္တီေနာ၊ ကယ္႐ိုတင္း၊ ဘီတာခရစ္ပတိုဇန္သင္း၊ လူတင္၊ ဇီဇန္သင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ကိုလင္းစတဲ့ ဓာတ္ေတြ နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ေဖာ့စ္ ဖရပ္စ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဆိုဒီယမ္တို႔လို သတၲဳ ဓာတ္ေတြ လည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။
By Good Health
ဒီလို အက်ိဳး ေက်းဇူးေတြအျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ကို လည္း ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။ ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိတာက သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္စီမ်ား စြာ ပါဝင္ လို႔ပါ။ ဗီတာမင္စီဟာ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္ တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အစြမ္း ထက္ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္တစ္မ်ိဳး လည္းျဖစ္ တာေၾကာင့္ ပတ္ဝန္း က်င္ရွိ အႏၱရာယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြ ကို တြန္း လွန္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါ တယ္။
ဗီတာမင္စီဟာ ကိုယ္ခံစြမ္း အားေကာင္းေစ ၿပီး ေသြးတိုးကို က်ေစ ပါတယ္။ သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္စီ အျပင္ ဗီတာ မင္ ေအ၊ ရက္တီေနာ၊ ကယ္႐ိုတင္း၊ ဘီတာခရစ္ပတိုဇန္သင္း၊ လူတင္၊ ဇီဇန္သင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ကိုလင္းစတဲ့ ဓာတ္ေတြ နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ေဖာ့စ္ ဖရပ္စ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဆိုဒီယမ္တို႔လို သတၲဳ ဓာတ္ေတြ လည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။
By Good Health
0 comments:
Post a Comment