ေခ်ာကလက္
ပံုမွန္ စားသူမ်ားသည္ ခႏၶာကိုယ္ ပိုမို သြယ္လ် လာဖြယ္ ရွိေၾကာင္း သုေတသန
တစ္ရပ္က ေဖာ္ျပ သည္။ ခႏၶာကိုယ္ ဝၿဖိဳးမႈကို တိုင္းတာခ်က္ တစ္ရပ္ျဖစ္သည့္
ခႏၶာကိုယ္ထု အညႊန္း (BMI)၊ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈႏွင့္ အာဟာရ ဓာတ္စာ တို႔ကို
ၾကည့္႐ႈ စစ္ေဆးသည့္ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံသား ၁၀ဝ၀ နီးပါးတို႔ကို
ေလ့လာမႈတစ္ရပ္မွ ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ား ေပၚထြက္လာျခင္း ျဖစ္သည္။
တစ္ပတ္လွ်င္ အႀကိမ္အနည္းငယ္မွ် ေခ်ာကလက္စားသူမ်ားသည္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ရံဖန္ရံခါသာ ေခ်ာကလက္ စားသံုးသူမ်ားထက္ ခႏၡာကိုယ္ ပိုမိုသြယ္လ်မႈရွိသည္ကို ရွာေဖြေတြ႕ရွိ ခဲ့သည္။
ေခ်ာကလက္သည္ ကယ္လိုရီမ်ား မ်ားျပားစြာပါဝင္ေသာ္လည္း ၄င္းတြင္ အဆီအဓာတ္ ေပါင္းစပ္မႈထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေရးကို ပိုမို အကူအညီ ေပးဆပ္ဖြယ္ ရွိေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ယံုၾကည္ၾကသည္။
ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈတိုးေစေသာ္လည္း ေခ်ာကလက္ ပံုမွန္စားျခင္းက BMI ေလ်ာ့က်မႈႏွင့္ ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း Archive of Internal Medicine မဂၢဇင္းက ေဖာ္ျပသည္။ ေလ့လာမႈက ခႏၶာကိုယ္ သြယ္လ်မႈသည္ လူတစ္ဦး တစ္ေယာက္ခ်င္းအေနျဖင့္ အႀကိမ္မည္မွ်မ်ားမ်ား ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္သည္ ဆိုေသာ အျခားအခ်က္အလက္မ်ားႏွင့္ ဆပ္စပ္မႈ ရွိေၾကာင္း၊ ခႏၶာကိုယ္သြယ္လ်မႈသည္ ေခ်ာကလက္ မည္မွ်မ်ားမ်ားစားသည္ ဆိုျခင္းထက္ မည္သို႔ မၾကာခဏစားသည္ဆိုျခင္းက အေရးႀကီးေၾကာင္း ေဖာ္ျပသည္။
ေခ်ာကလက္သည္လူသားတို႔ က်န္းမာေရးအတြက္အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အႀကံျပဳခဲ့ သည္မွာ ယခုအႀကိမ္သည္ ပထမဆံုး မဟုတ္ေပ။ အျခားေလ့လာမႈမ်ားကလည္း ေခ်ာကလက္သည္ ႏွလံုးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပခဲ့သည္။
ေခ်ာကလက္ စားသံုးမႈသည္ ေသြးဖိအား အင္ဆူလင္ တံု႔ျပန္မႈ၊ ကိုလက္ စထေရာ ပမာဏတို႔တြင္ လိုလားဖြယ္ရာ အေျပာင္းအလဲမ်ား အခ်ိဳ႕ႏွင့္ ဆက္စပ္ေနသည္။ အထူးသျဖင့္ အနက္ ေရာင္ ေခ်ာကလက္တြင္ ပါဝင္သည့္ ေရာဂါတိုက္ဖ်က္ေသာ ပစၥည္းမ်ားသည္ ကြ်ႏု္ပ္တို႔ ကလာပ္စည္းမ်ားကို ပ်က္စီးေစႏိုင္သည့္ မတည္ၿငိမ္ေသာ ဓာတုပစၥည္းမ်ား၊ အသားမွ်င္ေလးမ်ားကို ပ်က္စီးေစသည့္ အမႈန္ကေလးမ်ားကို ဖယ္ရွားပစ္ႏိုင္သည္။
By Venus News Journal
တစ္ပတ္လွ်င္ အႀကိမ္အနည္းငယ္မွ် ေခ်ာကလက္စားသူမ်ားသည္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ရံဖန္ရံခါသာ ေခ်ာကလက္ စားသံုးသူမ်ားထက္ ခႏၡာကိုယ္ ပိုမိုသြယ္လ်မႈရွိသည္ကို ရွာေဖြေတြ႕ရွိ ခဲ့သည္။
ေခ်ာကလက္သည္ ကယ္လိုရီမ်ား မ်ားျပားစြာပါဝင္ေသာ္လည္း ၄င္းတြင္ အဆီအဓာတ္ ေပါင္းစပ္မႈထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေရးကို ပိုမို အကူအညီ ေပးဆပ္ဖြယ္ ရွိေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ယံုၾကည္ၾကသည္။
ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈတိုးေစေသာ္လည္း ေခ်ာကလက္ ပံုမွန္စားျခင္းက BMI ေလ်ာ့က်မႈႏွင့္ ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း Archive of Internal Medicine မဂၢဇင္းက ေဖာ္ျပသည္။ ေလ့လာမႈက ခႏၶာကိုယ္ သြယ္လ်မႈသည္ လူတစ္ဦး တစ္ေယာက္ခ်င္းအေနျဖင့္ အႀကိမ္မည္မွ်မ်ားမ်ား ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္သည္ ဆိုေသာ အျခားအခ်က္အလက္မ်ားႏွင့္ ဆပ္စပ္မႈ ရွိေၾကာင္း၊ ခႏၶာကိုယ္သြယ္လ်မႈသည္ ေခ်ာကလက္ မည္မွ်မ်ားမ်ားစားသည္ ဆိုျခင္းထက္ မည္သို႔ မၾကာခဏစားသည္ဆိုျခင္းက အေရးႀကီးေၾကာင္း ေဖာ္ျပသည္။
ေခ်ာကလက္သည္လူသားတို႔ က်န္းမာေရးအတြက္အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အႀကံျပဳခဲ့ သည္မွာ ယခုအႀကိမ္သည္ ပထမဆံုး မဟုတ္ေပ။ အျခားေလ့လာမႈမ်ားကလည္း ေခ်ာကလက္သည္ ႏွလံုးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပခဲ့သည္။
ေခ်ာကလက္ စားသံုးမႈသည္ ေသြးဖိအား အင္ဆူလင္ တံု႔ျပန္မႈ၊ ကိုလက္ စထေရာ ပမာဏတို႔တြင္ လိုလားဖြယ္ရာ အေျပာင္းအလဲမ်ား အခ်ိဳ႕ႏွင့္ ဆက္စပ္ေနသည္။ အထူးသျဖင့္ အနက္ ေရာင္ ေခ်ာကလက္တြင္ ပါဝင္သည့္ ေရာဂါတိုက္ဖ်က္ေသာ ပစၥည္းမ်ားသည္ ကြ်ႏု္ပ္တို႔ ကလာပ္စည္းမ်ားကို ပ်က္စီးေစႏိုင္သည့္ မတည္ၿငိမ္ေသာ ဓာတုပစၥည္းမ်ား၊ အသားမွ်င္ေလးမ်ားကို ပ်က္စီးေစသည့္ အမႈန္ကေလးမ်ားကို ဖယ္ရွားပစ္ႏိုင္သည္။
By Venus News Journal
0 comments:
Post a Comment