www.luckymyotaw.com သို႕

photobucket ဒီဆိုဒ္ကို အလည္ေရာက္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားခင္ဗ်ာ..ဒီဆိုဒ္မွာက ပို႕စ္အသစ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး...ပို႕စ္အသစ္ေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္..www.luckymyotaw.com မွာ ၀င္ေရာက္ဖတ္ရွဳနုိင္ပါတယ္....

Monday, May 20, 2013

တရုတ္ တိုင္းရင္းေဆးဖက္ဝင္ အစားအစာမ်ား

အသားပါ နက္ေနတဲ့ ၾကက္နက္သား ဟာရွားပါးပါတယ္။ ၎ၾကက္နက္ သားဟာ တ႐ုတ္တိုင္းရင္း႐ိုးရာ အားေဆးျဖစ္ၿပီး အထူးသျဖင့္ အမ်ိဳး သမီးေတြ ကေလးမီးဖြားၿပီးခါစမွာ ကုန္ဆံုးသြားတဲ့ အားအင္ေတြျပန္ လည္ျဖည့္တင္း ဖို႔နဲ႔ေသြးအားျပန္ လည္ျဖည့္တင္းဖို႔ေကြ်းတဲ့ အာဟာ ရျဖစ္တဲ့ အားေဆး အစားအစာ Tonic Foodျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကေလး မီးဖြား ၿပီးတဲ့ မိခင္သာမက လူတိုင္းအတြက္ သင့္ေလ်ာ္တဲ့ အားေဆးအစား အစာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီဟင္းပြဲထဲမွာ ၾကက္နက္သားကို Red Dates လို႔ေခၚတဲ့ တ႐ုတ္ စြန္ပလြံသီးရယ္၊ ႏွင္းသီး သို႔မဟုတ္ လိုင္ခ်ီး သီးရယ္ကို ထပ္ျဖည့္ ထားပါတယ္။ အဲဒီ ပစၥည္းေတြကလည္း ၾကက္နက္ သားရဲ႕ ေသြးအားေကာင္း ေစတဲ့ ဂုဏ္သတၲိနဲ႔ အားအင္ျပည့္ၿဖိဳးေစတဲ့ ဂုဏ္သတၲိေတြကို တိုးျမႇင့္ေအာင္ အားေပးလုပ္ေဆာင္ ပါတယ္။ ႏွမ္းဆီက ေႏြးေထြးတဲ့ ဂုဏ္သတၲိရွိၿပီး အာဟာရ ဓာတ္ၾကြယ္ဝပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္နက္သား တစ္ေကာင္ သို႔မဟုတ္ ေပါင္ ၄ ေခ်ာင္း
- (ေရေဆးၿပီး တံုးလိုကတံုးပါ။ အေကာင္လိုက္ခ်က္လိုကခ်က္ပါ)
- ႏွင္းသီး သို႔မဟုတ္ လိုင္ခ်ီးသီး ၁၀လံုး (ေရေဆးထားပါ)
- Red Dates တ႐ုတ္ စြန္ပလြံသီး အနီ
- ၆ လံုး (ေရေဆးထားပါ)
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ ပင္ (လွီးထားပါ)
- တ႐ုတ္နံနံပင္- အနည္း ငယ္ (လွီးျဖတ္ထားပါ)
- ခ်င္း - အလႊာပါးပါး ၆ လႊာ
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္ (လွီးျဖတ္ ၿပီးဟင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း)
ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ပံု
- ဆန္ဝိုင္
- ဟင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း ပဲပုပ္ေဆာ့စ္
- ဟင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ႏွမ္းဆီ
- ဟင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း သၾကား
- ေကာ္ဖီဇြန္း ၂ဇြန္း ဆား
- ေကာ္ဖီဇြန္း ၁ဇြန္း င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔
- ေကာ္ဖီဇြန္း ၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
ၾကက္သားကို ေရေဆးၿပီး အထက္ပါေဆာ့စ္ျဖင့္ ေကာင္းစြာနယ္ပါ။ အိုးထဲမွာ ၾကက္သားကိုထည့္ သြန္ၿမိတ္၊ တ႐ုတ္နံနံ၊ စြန္ပလြံသီး အစရွိတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးကို စီစီ ရီရီတင္ထားပါ။ အိုးကိုအဖံုးလံုေအာင္ ဖံုးၿပီး မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ အခ်ိဳအငန္ စိမ့္ဝင္ေစရန္ ႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးေငြ႕ေပါင္းအိုးျဖင့္ ၁ နာရီ ခန္႔ေပါင္းပါ။ ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီး နံနံ ပင္ေလးမ်ားကို အေပၚယံမွ ျဖဴးၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ မွတ္ခ်က္ - အကယ္၍ ၾကက္နက္ သားမရႏိုင္ပါက ႐ိုး႐ိုးၾကက္ သား (အျဖဴ) ျဖင့္ အထက္ပါနည္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ၿပီးစားႏိုင္ပါတယ္။ ပမာဏ - ၄ ေယာက္စာ ျပင္ဆင္ခ်ိန္ - မိနစ္ ၂၀ ႏွင့္ အခ်ိဳ အငန္ဝင္ေအာင္ ႏွပ္ထားခ်ိန္ ၃၀ မိနစ္ ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ - ၁ နာရီ
By Health Digest

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Archive

လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္