ဗီတာမင္စီ၊
ပိုတက္စီယမ္ေတြ ၾကြယ္ဝၿပီး ကယ္လိုရီ အနည္းသာ ရရွိေစ တာ ေၾကာင့္
က်န္းမာေရးနဲ့ ညီၫြတ္ေစလို႔ ေအာက္ပါ သစ္သီးေတြ ကို စား သံုးသင့္ တယ္လို႔
University of Pittsburgh Medical Centre ကေျပာ ထားပါတယ္။
ေစာင္းလ်ားသီးသည္ ႏွလံုးေရာဂါ ကာကြယ္မႈမွ ကာကြယ္ေပးတယ္
ေစာင္းလ်ားသီးမွာ ကယ္လိုရီပါဝင္ မႈနည္းၿပီး ဗီတာမင္ ေအ၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ ပိုလီဖီေနာနဲ႔ အင္တီေအာက္ဆီး ဒင့္ေတြ ပါဝင္ၿပီး ႏွလံုးနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြ ေရာင္ ရမ္းမႈကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။ ေဇာင္းလ်ားသီးရဲ႕ အရသာက ဘာနဲ႔မွ မတူဘဲ တစ္မူထူးျခားပါ တယ္။ အခြံႏႊာစ ရာမလိုဘဲ လွီးစားပါက ၾကယ္ပံုသဏၭာန္ ေလးေတြ ရွိပါ တယ္။ ေစာင္းလ်ားသီးတစ္ လံုးကေန ၂၈ ကယ္လိုရီ၊ ဗီတာမင္ေအ ၅၆ အိုင္ယူ၊ အမွ်င္ဓာတ္ ၂ ဒသမ ၅ ဂရမ္၊ ပိုတက္စီယမ္ ၁၂၁ မီလီဂရမ္ကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
သေဘၤာသီးသည္ အစာေခ်ဖ်က္မႈကုိပံုမွန္ ျဖစ္ေစတယ္
သေဘၤာသီးကေန ပ႐ိုတင္းဓာတ္ကိုေခ်ဖ်က္ေပးတဲ့ ပက္ပိန္းအင္ဇိုင္းကို ရရွိ ႏိုင္ပါတယ္။ သေဘၤာသီးကေန အမွ်င္ဓာတ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာလိတ္ နဲ႔ ဗီတာမင္ေအေတြ မ်ားစြာရရွိႏိုင္ပါတယ္။ သေဘၤာသီးကို ႀကိတ္ေျခ ၿပီး ေဖ်ာ္ရည္ အေနနဲ႔လည္း ေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။ သေဘၤာသီး တစ္ျခမ္း ကေန ၅၉ ကယ္လိုရီ၊ ဗီတာမင္ေအ ၁၆၆၃ အိုင္ယူ၊ ဗီတာ မင္စီ ၉၃ မီလီဂရမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ ၃ ဂရမ္ နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ ၃၉၁ မီလီဂရမ္ကို ရရွိႏိုင္ ပါတယ္။
မာလကာသီးသည္ ခႏၶာကုိယ္ခုခံအားစနစ္ကို ေကာင္းေစတယ္
မာလကာသီးမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝ ႐ံုသာမက ေန႔စဥ္စား သံုး ေပးပါက ခႏၶာကိုယ္ခုခံအားကို ျမႇင့္တင္ ေပးတဲ့ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါ တယ္။ မာလကာသီး အေနေတာ္တစ္ လံုးမွာ ၃၇ ကယ္လိုရီ၊ ဗီတာ မင္ေအ ၃၄၃ အိုင္ယူ၊ ဗီတာမင္စီ ၁၂၆ မီလီဂရမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ ၃ ဂရမ္၊ ပိုတက္စီယမ္ ၂၂၉ မီလီဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။
By Awsu
ေစာင္းလ်ားသီးသည္ ႏွလံုးေရာဂါ ကာကြယ္မႈမွ ကာကြယ္ေပးတယ္
ေစာင္းလ်ားသီးမွာ ကယ္လိုရီပါဝင္ မႈနည္းၿပီး ဗီတာမင္ ေအ၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ ပိုလီဖီေနာနဲ႔ အင္တီေအာက္ဆီး ဒင့္ေတြ ပါဝင္ၿပီး ႏွလံုးနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြ ေရာင္ ရမ္းမႈကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။ ေဇာင္းလ်ားသီးရဲ႕ အရသာက ဘာနဲ႔မွ မတူဘဲ တစ္မူထူးျခားပါ တယ္။ အခြံႏႊာစ ရာမလိုဘဲ လွီးစားပါက ၾကယ္ပံုသဏၭာန္ ေလးေတြ ရွိပါ တယ္။ ေစာင္းလ်ားသီးတစ္ လံုးကေန ၂၈ ကယ္လိုရီ၊ ဗီတာမင္ေအ ၅၆ အိုင္ယူ၊ အမွ်င္ဓာတ္ ၂ ဒသမ ၅ ဂရမ္၊ ပိုတက္စီယမ္ ၁၂၁ မီလီဂရမ္ကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
သေဘၤာသီးသည္ အစာေခ်ဖ်က္မႈကုိပံုမွန္ ျဖစ္ေစတယ္
သေဘၤာသီးကေန ပ႐ိုတင္းဓာတ္ကိုေခ်ဖ်က္ေပးတဲ့ ပက္ပိန္းအင္ဇိုင္းကို ရရွိ ႏိုင္ပါတယ္။ သေဘၤာသီးကေန အမွ်င္ဓာတ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာလိတ္ နဲ႔ ဗီတာမင္ေအေတြ မ်ားစြာရရွိႏိုင္ပါတယ္။ သေဘၤာသီးကို ႀကိတ္ေျခ ၿပီး ေဖ်ာ္ရည္ အေနနဲ႔လည္း ေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။ သေဘၤာသီး တစ္ျခမ္း ကေန ၅၉ ကယ္လိုရီ၊ ဗီတာမင္ေအ ၁၆၆၃ အိုင္ယူ၊ ဗီတာ မင္စီ ၉၃ မီလီဂရမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ ၃ ဂရမ္ နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ ၃၉၁ မီလီဂရမ္ကို ရရွိႏိုင္ ပါတယ္။
မာလကာသီးသည္ ခႏၶာကုိယ္ခုခံအားစနစ္ကို ေကာင္းေစတယ္
မာလကာသီးမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝ ႐ံုသာမက ေန႔စဥ္စား သံုး ေပးပါက ခႏၶာကိုယ္ခုခံအားကို ျမႇင့္တင္ ေပးတဲ့ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါ တယ္။ မာလကာသီး အေနေတာ္တစ္ လံုးမွာ ၃၇ ကယ္လိုရီ၊ ဗီတာ မင္ေအ ၃၄၃ အိုင္ယူ၊ ဗီတာမင္စီ ၁၂၆ မီလီဂရမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ ၃ ဂရမ္၊ ပိုတက္စီယမ္ ၂၂၉ မီလီဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။
By Awsu
0 comments:
Post a Comment