လတ္ဆတ္တဲ့
သစ္သီး သစ္ဖုေတြ ကိုေရွာင္ အသားေတြ ကိုခ်ည္း လွိမ့္စား ခိုင္းတဲ့ Diet
တစ္မ်ိဳး ရွိပါတယ္။ ၾကက္သား၊ ဝက္သား၊ အမဲသား ေတြခ်ည္း စားခိုင္း ထားတဲ့
Diet တစ္မ်ိဳးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီ Diet ရဲ႕ သေဘာတရားက သဘာဝ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္စားသံုး မႈကို ရပ္ဆိုင္းလိုက္တဲ့ အခါမွာ လူ တစ္ေယာက္ဟာ အေလးခ်ိန္က် ဆင္းလာပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အဲဒီက် သြားတဲ့ အေလးခ်ိန္ေတြဟာ စင္စစ္ အားျဖင့္ေတာ့ "ေရအေလးခ်ိန္" ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
တစ္နည္းအားျဖင့္ အ သားနဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြက ေနရတဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြကို ခႏၶာကိုယ္က အစာ ခ်က္ၿပီး ႏိုက္ထ႐ိုဂ်င္ အညစ္အ ေၾကးအျဖစ္ ဆီးပံုစံနဲ႔ စြန္႔ထုတ္လိုက္ ျခင္းပဲျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလို Diet ေတြကို နာမည္ႀကီး ရတဲ့ အေၾကာင္းအရင္းတစ္ခုက လူ နားမလည္တဲ့ ဘာသာရပ္စကား ေတြနဲ႔ စားသံုးသူကို ကိုင္ေပါက္ျခင္း ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္က လိုအပ္ တဲ့ ပ႐ိုတင္းပမာဏကို လိုအပ္ သည္ထက္ ၂ ဆပိုမိုစားသံုးလိုက္တဲ့ အခါမွာ အဝလြန္ျခင္း၊ ႏွလံုးေရာ ဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏႈန္း ေတြဟာ တိုးတက္လာပါေတာ့တယ္။
တိရစၦာန္ေတြကရတဲ့ ပ႐ိုတင္း ေတြကိုခ်ည္း စားသံုးၿပီး၊ ဂ်ံဳ၊ ဟင္း သီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီးဝလံတို႔ကို ေရွာင္ၾကဥ္လိုက္တဲ့အခါမွာ အဆိပ္အေတာက္နဲ႔ အဆီေတြကို ဖယ္ရွား ရွင္းလင္းပစ္မယ့္ အမွ်င္ ဓာတ္ေတြဟာ နည္းပါးသြားပါ ေတာ့တယ္။
ဒီလိုနဲ႔ ကိုယ့္ကိုယ္ ကိုယ္ေဘးျဖစ္ေစတဲ့ကိန္းဆိုက္လာ ပါေတာ့တယ္။ ေက်ာက္ကပ္ဟာ အခ်ိန္မတိုင္မီ ရင့္ေရာ္လာၿပီး အ လုပ္ေကာင္းေကာင္းမလုပ္ေတာ့ပါ ဘူး။ ပ႐ိုတင္းေတြကို ေခ်ဖ်က္ပစ္ဖို႔ အတြက္ ၂ ဆ ထမ္းပိုးၿပီး အလုပ္ လုပ္လာရပါေတာ့မယ္။
ဒီလို ပ႐ိုတင္းဓာတ္ေတြ အ မ်ားႀကီးစားသံုးခိုင္းတဲ့ Diet မ်ိဳးဟာ ဆီးခ်ိဳသမားေတြကို ရွိရင္းစြဲအေျခ အေနထက္မ်ားစြာ ပိုမိုဆိုးရြားေစပါ တယ္။ ဆီးခ်ိဳသမား အေယာက္ ၁၅၀ဝ ကို ေလ့လာသံုးသပ္ၾကည့္ တဲ့ အခါမွာ တိရစၦာန္ေတြကေနရတဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ေတြကိုစားသံုးတဲ့ အ တြက္ လူတို႔ရဲ႕ ေက်ာက္ကပ္လုပ္ ငန္း လုပ္ေဆာင္တာေတြဟာ တစ္ ဝက္ေလာက္ေတာင္ ေကာင္းစြာ အလုပ္မလုပ္ေတာ့တာေတြ႕ရပါ တယ္။
အေမရိကန္ ကင္ဆာ အဖြဲ႕ အစည္းက ဝိတ္က်ဖို႔ ႀကိဳးစားေနတဲ့ လူေပါင္း ရွစ္ေသာင္း (၈၀ဝ၀ဝ) ကို ဆယ္ႏွစ္တာ အခ်ိန္ေပးၿပီး ေလ့ လာခဲ့ပါတယ္။ အဲဒီမွာ အသားငါး ေရွာင္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ပိုစားတဲ့ လူေတြထက္ တစ္ပတ္ကို အသား ငါး သံုးႀကိမ္နဲ႔ အထက္စားသံုးတဲ့ လူ ေတြဟာ ပိုၿပီး အေလးခ်ိန္တက္လာ တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
နယူးအဂၤလန္ေဆးပညာဂ်ာ နယ္ကလည္း အသားငါး စားသံုးတဲ့ လူေတြဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္စား သံုးတဲ့ လူေတြထက္ ပိုၿပီး အေလး ခ်ိန္တိုးလာတာကို ေလ့လာေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။ အစာေခ်ဖ်က္ပံု လူရဲ႕ အစားအစာေတြကို ေခ် ဖ်က္ပံုအေၾကာင္းမေျပာခင္ လူနဲ႔ တိရစၦာန္ေတြရဲ႕ ကြာျခားပံုကို ဦး စြာရွင္းလင္းေျပာျပပါမယ္။
လူဟာ အဆင့္ျမင့္ ဥာဏ္ရည္ရွိပါတယ္။ တိ ရစၦာန္ေတြမွာ မရွိပါဘူး။ လူေတြ ဟာ အမဲလိုက္ဖို႔ လက္နက္ေတြ တီ ထြင္တယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ဖို႔ နည္းေတြ တီထြင္တယ္။ တိရစၦာန္ေတြကေတာ့ အဲဒီလို လက္နက္ေတြထြက္ၿပီး အမဲ မလိုက္ႏိုင္ပါဘူး။ စားေသာက္ဖို႔ ဟင္းအိုး၊ ထမင္းအိုးေတြနဲ႔ မခ်က္ ႏိုင္ပါဘူး။ လူတို႔မွာ အမဲလိုက္ဖို႔ အတြက္ သဘာဝက ေပးထားတဲ့ ခႏၶာကိုယ္အားသာခ်က္တခ်ိဳ႕ပဲရွိပါ တယ္။
အစားအစာတစ္ခုကို ပါးစပ္ ထဲသြင္းလိုက္တဲ့ အခ်ိန္ကစၿပီး လူ႔ ရဲ႕ အစာေခ်ဖ်က္မႈ လုပ္ငန္းစဥ္ဟာ ခံတြင္းထဲက အယ္လ္ကာလိုင္း တံ ေတြးကေန စတင္လုပ္ေဆာင္ပါ ေတာ့တယ္။ အမွန္ေတာ့ ဒီအယ္လ္ ကာလိုင္းတံေတြးဟာ အသားငါး ေတြကို ေခ်ဖ်က္ႏိုင္ဖို႔ ရည္ရြယ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္က ထုတ္လုပ္တဲ့ စြမ္းအင္ တစ္ရပ္ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ အ သားစားတဲ့ တိရစၦာန္ေတြရဲ႕ ခံတြင္း မွာ အက္ဆစ္တံေတြးရွိပါတယ္။
ဒီ အက္စစ္ တံေတြးကမွသာ အသား ေတြ ေခ်ဖ်က္ဖို႕အတြက္ အေကာင္း ဆံုး စြမ္းအင္ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခ်က္က အသား ေတြကို ေခ်ဖ်က္ဖို႔ ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္က လိုရစ္အက္ဆစ္ဟာ မရွိမျဖစ္ လို အပ္ပါတယ္။ အဲဒီ အက္စစ္ဟာ အစာအိမ္ထဲမွာ အလြန္းနည္းပါးတဲ့ ပမာဏနဲ႔ တည္ရွိေနပါတယ္။ တိ ရစၦာန္ေတြမွာေတာ့ လူေတြရဲ႕ အစာ အိမ္မွာရွိတဲ့ ပမာဏထက္ ဆယ္ဆ ပိုတဲ့ အေရအတြက္မွာရွိပါတယ္။
ဒါ့အျပင္လူေတြရဲ႕ ေက်ာက္ကပ္၊ အသည္းေတြ တည္ရွိပံု အေန အ ထားဟာလည္း တိရစၦာန္ အသား ေတြကို ေခ်ဖ်က္ဖို႔ စံခ်ိန္မျပည့္မီ တဲ့ အေနအထားမွာရွိပါတယ္။ ကယ္လီဖိုးနီးယား ဘာကေလ တကၠသိုလ္က ေလ့လာခ်က္တစ္ခု အရ အမဲသားစားသံုးျခင္းဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ ဆီးႏွင့္ ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါေတြကို ျဖစ္ပြား ေစေၾကာင္းေတြ႕ရွိရပါတယ္။
အာဟာရေဗဒနဲ႔ မာစတာဘြဲ႕ ရခဲ့တဲ့ ကင္ဘာႏြန္တို႔ဟာ အသား၊ ၾကက္၊ ငွက္၊ ပင္လယ္စာနဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြကေန ဥပါဒ္ျဖစ္တဲ့ ဓာတ္ေတြကို စာရင္းလုပ္ထားပါ ခလို႐ိုအီသိုင္း၊ ႏိုင္ခရင္၊ဒိုင္ေအာက္ ဇင္း၊ ဟက္တာခေလာ၊ ဟက္ဆာ ခလို႐ိုအင္ဇိုင္းနဲ႔ လင္းဒိန္းတို႔ျဖစ္ပါ တယ္။
ဒါေၾကာင့္ သားစားျခင္းဟာ အဝလြန္ျခင္း၊ ကင္ဆာ၊ အသည္း၊ ေက်ာက္ကပ္၊ အဆုတ္ေတြနဲ႔ ဆက္ ႏြယ္ေနၿပီး ကိုယ္လက္အဂၤါမျပည့္ မစံုေမြးျခင္း၊ ကိုယ္ဝန္ပ်က္က်ျခင္း နဲ႔ အာ႐ံုေၾကာဆိုင္ရာ စနစ္ေတြ ကေမာက္ကမ ျဖစ္ရျခင္းပဲျဖစ္ပါ တယ္။ ဒါနဲ႔ မံသဆိုတာ အမဲသားဆို လိုတာျဖစ္ၿပီး ဒီေနရာမွာညေတာ့ အသားငါးအားလံုကို ရည္ၫြႊန္းၿပီး ဝိၿဂိဳဟ္ျပဳတဲ့အေနနဲ႔ သံုႏႈန္းထား တာျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ပတ္မွ ျပန္လည္ဆံုေတြ႕ၾကပါစို႔လား။
By 8 Days
ဒီ Diet ရဲ႕ သေဘာတရားက သဘာဝ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္စားသံုး မႈကို ရပ္ဆိုင္းလိုက္တဲ့ အခါမွာ လူ တစ္ေယာက္ဟာ အေလးခ်ိန္က် ဆင္းလာပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အဲဒီက် သြားတဲ့ အေလးခ်ိန္ေတြဟာ စင္စစ္ အားျဖင့္ေတာ့ "ေရအေလးခ်ိန္" ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
တစ္နည္းအားျဖင့္ အ သားနဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြက ေနရတဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြကို ခႏၶာကိုယ္က အစာ ခ်က္ၿပီး ႏိုက္ထ႐ိုဂ်င္ အညစ္အ ေၾကးအျဖစ္ ဆီးပံုစံနဲ႔ စြန္႔ထုတ္လိုက္ ျခင္းပဲျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလို Diet ေတြကို နာမည္ႀကီး ရတဲ့ အေၾကာင္းအရင္းတစ္ခုက လူ နားမလည္တဲ့ ဘာသာရပ္စကား ေတြနဲ႔ စားသံုးသူကို ကိုင္ေပါက္ျခင္း ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္က လိုအပ္ တဲ့ ပ႐ိုတင္းပမာဏကို လိုအပ္ သည္ထက္ ၂ ဆပိုမိုစားသံုးလိုက္တဲ့ အခါမွာ အဝလြန္ျခင္း၊ ႏွလံုးေရာ ဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏႈန္း ေတြဟာ တိုးတက္လာပါေတာ့တယ္။
တိရစၦာန္ေတြကရတဲ့ ပ႐ိုတင္း ေတြကိုခ်ည္း စားသံုးၿပီး၊ ဂ်ံဳ၊ ဟင္း သီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီးဝလံတို႔ကို ေရွာင္ၾကဥ္လိုက္တဲ့အခါမွာ အဆိပ္အေတာက္နဲ႔ အဆီေတြကို ဖယ္ရွား ရွင္းလင္းပစ္မယ့္ အမွ်င္ ဓာတ္ေတြဟာ နည္းပါးသြားပါ ေတာ့တယ္။
ဒီလိုနဲ႔ ကိုယ့္ကိုယ္ ကိုယ္ေဘးျဖစ္ေစတဲ့ကိန္းဆိုက္လာ ပါေတာ့တယ္။ ေက်ာက္ကပ္ဟာ အခ်ိန္မတိုင္မီ ရင့္ေရာ္လာၿပီး အ လုပ္ေကာင္းေကာင္းမလုပ္ေတာ့ပါ ဘူး။ ပ႐ိုတင္းေတြကို ေခ်ဖ်က္ပစ္ဖို႔ အတြက္ ၂ ဆ ထမ္းပိုးၿပီး အလုပ္ လုပ္လာရပါေတာ့မယ္။
ဒီလို ပ႐ိုတင္းဓာတ္ေတြ အ မ်ားႀကီးစားသံုးခိုင္းတဲ့ Diet မ်ိဳးဟာ ဆီးခ်ိဳသမားေတြကို ရွိရင္းစြဲအေျခ အေနထက္မ်ားစြာ ပိုမိုဆိုးရြားေစပါ တယ္။ ဆီးခ်ိဳသမား အေယာက္ ၁၅၀ဝ ကို ေလ့လာသံုးသပ္ၾကည့္ တဲ့ အခါမွာ တိရစၦာန္ေတြကေနရတဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ေတြကိုစားသံုးတဲ့ အ တြက္ လူတို႔ရဲ႕ ေက်ာက္ကပ္လုပ္ ငန္း လုပ္ေဆာင္တာေတြဟာ တစ္ ဝက္ေလာက္ေတာင္ ေကာင္းစြာ အလုပ္မလုပ္ေတာ့တာေတြ႕ရပါ တယ္။
အေမရိကန္ ကင္ဆာ အဖြဲ႕ အစည္းက ဝိတ္က်ဖို႔ ႀကိဳးစားေနတဲ့ လူေပါင္း ရွစ္ေသာင္း (၈၀ဝ၀ဝ) ကို ဆယ္ႏွစ္တာ အခ်ိန္ေပးၿပီး ေလ့ လာခဲ့ပါတယ္။ အဲဒီမွာ အသားငါး ေရွာင္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ပိုစားတဲ့ လူေတြထက္ တစ္ပတ္ကို အသား ငါး သံုးႀကိမ္နဲ႔ အထက္စားသံုးတဲ့ လူ ေတြဟာ ပိုၿပီး အေလးခ်ိန္တက္လာ တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
နယူးအဂၤလန္ေဆးပညာဂ်ာ နယ္ကလည္း အသားငါး စားသံုးတဲ့ လူေတြဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္စား သံုးတဲ့ လူေတြထက္ ပိုၿပီး အေလး ခ်ိန္တိုးလာတာကို ေလ့လာေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။ အစာေခ်ဖ်က္ပံု လူရဲ႕ အစားအစာေတြကို ေခ် ဖ်က္ပံုအေၾကာင္းမေျပာခင္ လူနဲ႔ တိရစၦာန္ေတြရဲ႕ ကြာျခားပံုကို ဦး စြာရွင္းလင္းေျပာျပပါမယ္။
လူဟာ အဆင့္ျမင့္ ဥာဏ္ရည္ရွိပါတယ္။ တိ ရစၦာန္ေတြမွာ မရွိပါဘူး။ လူေတြ ဟာ အမဲလိုက္ဖို႔ လက္နက္ေတြ တီ ထြင္တယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ဖို႔ နည္းေတြ တီထြင္တယ္။ တိရစၦာန္ေတြကေတာ့ အဲဒီလို လက္နက္ေတြထြက္ၿပီး အမဲ မလိုက္ႏိုင္ပါဘူး။ စားေသာက္ဖို႔ ဟင္းအိုး၊ ထမင္းအိုးေတြနဲ႔ မခ်က္ ႏိုင္ပါဘူး။ လူတို႔မွာ အမဲလိုက္ဖို႔ အတြက္ သဘာဝက ေပးထားတဲ့ ခႏၶာကိုယ္အားသာခ်က္တခ်ိဳ႕ပဲရွိပါ တယ္။
အစားအစာတစ္ခုကို ပါးစပ္ ထဲသြင္းလိုက္တဲ့ အခ်ိန္ကစၿပီး လူ႔ ရဲ႕ အစာေခ်ဖ်က္မႈ လုပ္ငန္းစဥ္ဟာ ခံတြင္းထဲက အယ္လ္ကာလိုင္း တံ ေတြးကေန စတင္လုပ္ေဆာင္ပါ ေတာ့တယ္။ အမွန္ေတာ့ ဒီအယ္လ္ ကာလိုင္းတံေတြးဟာ အသားငါး ေတြကို ေခ်ဖ်က္ႏိုင္ဖို႔ ရည္ရြယ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္က ထုတ္လုပ္တဲ့ စြမ္းအင္ တစ္ရပ္ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ အ သားစားတဲ့ တိရစၦာန္ေတြရဲ႕ ခံတြင္း မွာ အက္ဆစ္တံေတြးရွိပါတယ္။
ဒီ အက္စစ္ တံေတြးကမွသာ အသား ေတြ ေခ်ဖ်က္ဖို႕အတြက္ အေကာင္း ဆံုး စြမ္းအင္ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခ်က္က အသား ေတြကို ေခ်ဖ်က္ဖို႔ ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္က လိုရစ္အက္ဆစ္ဟာ မရွိမျဖစ္ လို အပ္ပါတယ္။ အဲဒီ အက္စစ္ဟာ အစာအိမ္ထဲမွာ အလြန္းနည္းပါးတဲ့ ပမာဏနဲ႔ တည္ရွိေနပါတယ္။ တိ ရစၦာန္ေတြမွာေတာ့ လူေတြရဲ႕ အစာ အိမ္မွာရွိတဲ့ ပမာဏထက္ ဆယ္ဆ ပိုတဲ့ အေရအတြက္မွာရွိပါတယ္။
ဒါ့အျပင္လူေတြရဲ႕ ေက်ာက္ကပ္၊ အသည္းေတြ တည္ရွိပံု အေန အ ထားဟာလည္း တိရစၦာန္ အသား ေတြကို ေခ်ဖ်က္ဖို႔ စံခ်ိန္မျပည့္မီ တဲ့ အေနအထားမွာရွိပါတယ္။ ကယ္လီဖိုးနီးယား ဘာကေလ တကၠသိုလ္က ေလ့လာခ်က္တစ္ခု အရ အမဲသားစားသံုးျခင္းဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ ဆီးႏွင့္ ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါေတြကို ျဖစ္ပြား ေစေၾကာင္းေတြ႕ရွိရပါတယ္။
အာဟာရေဗဒနဲ႔ မာစတာဘြဲ႕ ရခဲ့တဲ့ ကင္ဘာႏြန္တို႔ဟာ အသား၊ ၾကက္၊ ငွက္၊ ပင္လယ္စာနဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြကေန ဥပါဒ္ျဖစ္တဲ့ ဓာတ္ေတြကို စာရင္းလုပ္ထားပါ ခလို႐ိုအီသိုင္း၊ ႏိုင္ခရင္၊ဒိုင္ေအာက္ ဇင္း၊ ဟက္တာခေလာ၊ ဟက္ဆာ ခလို႐ိုအင္ဇိုင္းနဲ႔ လင္းဒိန္းတို႔ျဖစ္ပါ တယ္။
ဒါေၾကာင့္ သားစားျခင္းဟာ အဝလြန္ျခင္း၊ ကင္ဆာ၊ အသည္း၊ ေက်ာက္ကပ္၊ အဆုတ္ေတြနဲ႔ ဆက္ ႏြယ္ေနၿပီး ကိုယ္လက္အဂၤါမျပည့္ မစံုေမြးျခင္း၊ ကိုယ္ဝန္ပ်က္က်ျခင္း နဲ႔ အာ႐ံုေၾကာဆိုင္ရာ စနစ္ေတြ ကေမာက္ကမ ျဖစ္ရျခင္းပဲျဖစ္ပါ တယ္။ ဒါနဲ႔ မံသဆိုတာ အမဲသားဆို လိုတာျဖစ္ၿပီး ဒီေနရာမွာညေတာ့ အသားငါးအားလံုကို ရည္ၫြႊန္းၿပီး ဝိၿဂိဳဟ္ျပဳတဲ့အေနနဲ႔ သံုႏႈန္းထား တာျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ပတ္မွ ျပန္လည္ဆံုေတြ႕ၾကပါစို႔လား။
By 8 Days
0 comments:
Post a Comment