ဟင္းသီး
ဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး ဝလံမ်ား မွာ ထက္ ေပါက္ေပါက္ မွာ အင္တီ ေအာက္စီးဒင့္
ပါဝင္မႈ ပိုမို မ်ားျပားတယ္လို႔အေမရိကန္သုေတသီ မ်ားကဆိုပါတယ္။ မ်ားစြာေသာ
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားမွာ ပါဝင္တဲ့ ေပၚလီဖီေနာလ္ဟာ ေရဓာတ္ ၉၀
ရာခိုင္ႏႈန္းျဖင့္ ေရာေႏွာေနပါတယ္။ ေပါက္ေပါက္မွာေတာ့ ေပၚလီဖီေနာလ္ မ်ားဟာ
ေရ ၄ ရာခိုင္ႏႈန္းႏွင့္သာ ေရာေႏွာေနၿပီး ပိုမို ျပင္းအားမ်ား ေနပါတယ္။
ေပါက္ေပါက္မွာ အင္တီေအာက္စီးဒင့္မ်ား ျြကယ္ဝ ေနေသာ္လည္း ဗီတာမင္နဲ႔ အျခား
အာဟာရဓာတ္မ်ား ျြကယ္ဝေနတဲ့ လတ္ဆတ္တဲ့ သစ္သီးဝလံ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြနဲ႔
အစားထိုးလို႔ေတာ့ မရပါဘူးလို႔ သုေတသီမ်ားက ေထာက္ျပထားပါတယ္။ ေပါက္ေပါက္
တစ္ခါစားစာပမာဏတြင္ ေပၚလီဖီ ေနာလ္ ၃၀ mg ပါဝင္ၿပီး သစ္သီး ဝလံတစ္ခါစားစာ
ပမာဏတြင္ေတာ့ ၁၆၀ mg သာ ပါဝင္ေၾကာင္း ေလ့လာ ခ်က္အရ ေတြ႕ရွိရပါတယ္။ ေပါက္
ေပါက္ရဲ႕ အတြင္းသားမွာ ေပၚလီဖီ ေနာလ္မ်ားႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ျြကယ္ဝစြာ
ပါဝင္ေနေၾကာင္း သိရပါ တယ္။
By Health Digest
By Health Digest
0 comments:
Post a Comment